Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Oameni care traiesc cu mai putin de un dolar pe zi

in Galerie

Living on a Dollar a Day

E greu de imaginat, dar este o realitate, cei care traiesc cu mai putin de un dolar pe zi sunt mai mult de un miliard pe Pământ. Unul din șase oameni traieste in aceste conditii. 

Deşi pare incredibil, este cât se poate de real! Peste 82 de milioane de persoane dintr-o ţară asiatică trăiesc cu mai puţin de un dolar pe zi

În pofida deceniilor de creştere care au transformat China în a doua economie a lumii, sărăcia este încă prezentă, aceasta fiind caracterizată printr-un venit anual mai mic de 2.300 de yuani (375 de dolari), ceea ce înseamnă aproximativ un dolar pe zi.

La sfârşitul anului trecut, peste 82 de milioane de chinezi trăiau sub acest prag, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Zheng Wenkai, responsabil pentru probleme de dezvoltare.

La rândul său, Banca Mondială a fixat pragul sărăciei la 1,25 de dolari pe zi, ceea ce înseamnă că o populaţie de aproximativ 200 de milioane de chinezi este vizată de sărăcie, dacă sunt luate în considerare „standardele internaţionale”, a comentat Zheng Wenkai responsabil pentru probleme de dezvoltare.

Majoritatea persoanelor afectate de sărăcie locuiesc în regiuni unde au loc deseori cutremure sau care duc lipsă de o infrastructură corespunzătoare, ceea ce „complică eforturile de a-i scoate din sărăcie„, a adăugat oficialul, director adjunct al unei comisii guvernamentale de luptă împotriva sărăciei.

594394205743

Volumul cuprinde și imagini cu alte persoane care trăiesc în sărăcie extremă, The Guardian preluând din acesta și portretul lui Alvaro Kalancha Quispe, un copil în vârstă de nouă ani, care trăiește în munții Akamani din Bolivia, unde locuințele nu au izolație, electricitate și nici paturi. În fiecare zi, înainte de școală, copilul duce animalele la păscut (alpacale și lame), iar seara merge să le aducă acasă.

1477689695917

Fati, o fetiță de opt ani, muncește alături de alți copii căutând prin obiecte periculoase la un depozit de deșeuri electronice din Accra, Ghana. Imaginea o surprinde pe această fetiță purtând pe cap o găleată care conține metalul pe care aceasta l-a găsit. Lacrimi îi curg pe obraji ca urmare a durerilor pe care aceasta le are din cauza faptului că este bolnavă de malarie.

3916924985545

Vishal Singh, un băiețel de șase ani, este prezentat de asemenea în această carte, imaginea sa apărând chiar pe coperta volumului. În această fotografie, care este prezentată și de cotidianul The Guardian, Vishal Singh este surprins în mahalaua Kusum Pahari din sudul orașului Delhi, din India, în timp ce cară în brațe o fetiță. Vishal este norocos dintr-un singur punct de vedere: când nu muncește, el merge la școala pentru copiii din această mahala.

2649076139647

Labone, o tânără de 27 de ani, trăiește de asemenea în sărăcie. Ea lucrează într-un bordel din Jessore, Bangladesh, și are o fetiță al cărei tată este un client al respectivului bordel.

6620329889795

Volumul cuprinde și imagini cu alte persoane care trăiesc în sărăcie extremă, The Guardian preluând din acesta și portretul lui Alvaro Kalancha Quispe, un copil în vârstă de nouă ani, care trăiește în munții Akamani din Bolivia, unde locuințele nu au izolație, electricitate și nici paturi. În fiecare zi, înainte de școală, copilul duce animalele la păscut (alpacale și lame), iar seara merge să le aducă acasă.

sursa foto: http://buzzly.fr

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Galerie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate