Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Oficial 5% din taxele din jocurile de noroc ajung la Cultură

in Evenimente/Politic/Stiri online

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat două legi prin care 5% din taxele din jocurile de noroc va ajunge în fondurile de investiție din domeniul culturii. 3% din sumele colectate anual vor fi destinate Ministerului Culturii pentru restaurarea monumentelor istorice, în timp ce 2% din taxele percepute pentru obținerea licenței de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizației de exploatare a jocurilor de noroc va ajunge la Fondul cinematografic ”pentru încurajarea şi susţinerea industriei cinematografice”.

Potrivit textelor legilor promulgate, cei 5% din taxele colectate pe anul anterior, va ajunge la Ministerul Culturii și respectiv în Fondul cinematografic, până cel târziu 31 mai, anul curent.

Procentajul taxelor din jocurile de noroc, destinat culturii, au crescut de la 1% la 5%, la începutul anului din inițiativa Ministerul Culturii, care a propus un proiect de ordonanţă pentru modificarea OUG nr. 77 din 24 iunie 2009, privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc. Inițiatorii proiectului au argumentat prin faptul că ”în legea bugetului pentru anul 2016 echivalentul procentului de 1% este de cca 14 mil.lei”,sumă insuficientă, în timp ce fondul cinematografic primea 1,5%, 3,5% Programul Naţional de Restaurare, 2% Ministerul Educaţiei Naţionale şi 2% mergea la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate