150 de ofițeri antidrog, majoritatea români, au participat la operațiunea care a dus la cea mai mare captură de droguri făcută în România. Misiunea s-a terminat, dar ofițerii sub acoperire sunt încă în pericol. Traficanții au pierdut 600 de milioane de euro.
Operațiunea Globetrotter (cei care fac înconjurul lumii) a durat 2 ani și a fost coordonată de un român. 5 ofițeri sub acoperire din țara noastră s-au infiltrat în rețeaua de droguri și timp de șase luni au adus informații prețioase autorităților, care au reușit capturarea în Portul Constanța a 2,5 tone de cocaină valorată pe piața neagră la 600 de milioane de euro. „Există şi riscul de a-şi pierde viaţa, da! Au fost perioade în care au putut lua legătura doar cu ceilalţi colegi care lucrau la această operaţiune sau cu traficanţii de droguri. Începem să devenim empatici cu ei. Gândiţi-vă că un investigator sub acoperire trebuie să acţioneze, să raţioneze întocmai ca un traficant de droguri”, a mărturisit sub anonimat, ofițerul antidrog care a coordonat operațiunea.
Deși operațiunea a fost finalizată cu succes prin prisma faptului că tonele de droguri au fost oprite la timp și au ajuns pe piața neagră, iar mai multe persoane au fost deja arestate, agenții sub acoperire sunt încă în alertă.”Dacă ne gândim la prejudiciul creat reţelelor de traficanţi aş spune că vor continua întotdeauna să caute ofiţerii sub acoperire care au lucrat în această operaţiune. Gândiţi-vă că sunt sute de milioane de euro puse în joc. Au fost oameni arestaţi. Da! Sunt convins că vor folosi toate mijloacele pe care le au la dispoziţie în a-şi atinge scopul, iar unul dintre acestea este răzbunarea!” mărturisește coordonatorul operațiunii.
sursa: Digi24