Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Olguta Vasilescu, declaratii SOC despre marirea salariilor!

in Stiri online

Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a făcut un anunț marți legat de mărirea de salarii. A declarat marți, la Parlament, că salariul brut al bugetarilor va crește cu 25 % abia de la 1 ianuarie 2018.

Începând cu data de 1 martie, profesorii, dar și medicii, vor primi diferența de bani care le-a fost promisă. La început se spunea că majorările salariale vor începe de la 1 iulie 2017.

”Am avut patru variante pe care le-am discutat de dimineață. Este vorba de varianta finală acum asupra căreia am convenit cu secretarii de stat inițial de la MFP si acum telefonic chiar și cu domnul ministru de Finanțe în care ar urma să facem majorări salariale la absolut toți bugetarii cu 25% creșteri pe salariul brut începând cu data de 1 ianuarie 2018, după care, începând cu data de 1 martie, o majorare de încă 20% la salariile pentru educație, care, cumulat cu cei 25% înseamnă per total o creștere de 50% cum am promis și cu grila până în 2022 pentru medici și asistente tot de la 1 martie. Aceasta ar fi varianta cu care noi intrăm în comisie”, a fost declarația ministrului Muncii, Olguța Vasilescu, potrivit stirileprotv.ro

”Noi am avut o înțelegere cu MFP încă de la început. Acum avem o anvelopă de 68 de miliarde care a fost crescută anul acesta și chiar și luna trecută au fost majorate cu 20% salariile de la OPC, de la IMM-uri, de la Gărzile de mediu, în fine toate autoritățile de mediu, la fel soldele soldaților s-au dublat pornind acum de la salariul minim pe economie, adică toate aceste lucruri au avut un impact bugetar deja pe anvelopa de anul acesta pe care noi o aveam prognozată. La acestea s-au adăugat cele 80 de amendamente de la Senat și aproximativ 100 de amendamente de la Camera Deputaților. (…) S-au mai făcut majorări salariale, au mai fost creșteri de sporuri, coeficienți crescuți la anumite categorii de bugetari și normal că a trebuit să regândim tot ceea ce înseamnă anvelopa ca să ne încadrăm în 75 de miliarde, cât ne-au dat Finanțele că este posibil pentru anul viitor”, a mai explicat Olguța Vasilescu.

Potrivit Olguței Vasilescu, miercuri urmează ca Legea salarizării să fie adoptată.

Sursa: huff.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate