Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Orașul nepăzit din închisoare. Vezi unde trăiesc deținutii ca la ei acasă. Galerie foto

in Articole/Evenimente/Extern

Într-o închisoare din El Salvador, deținuții își ispășesc pedeapsa aproape liberi, într-o mică comunitate, pe care ei înșiși au creat-o chiar între zidurile penitenciarului. În interiorul Ciudad Barrios, infractorii dispun de brutărie funcțională, spital, sală de forță improvizată, antrenamente de box, telefoane mobile sau „crima” ca instrumente de liberă exprimare și executare a pedepsei. Mai mult decât atât, deținuții sunt atât de periculoși, încât autoritățile au renunțat la paza din interiorul penitenciarului de maximă siguranță.

„Punându-i pe toți aceștia într-un singur loc, ei desigur că au preluat controlul centrului, iar polițiștii nici măcar nu mai îndrăznesc să intre să avertizeze de un banal graffiti, știind că își pun viața în pericol.”, explică pentru elespectador.com, Jeannette Aguilar, specialist în bande infracționale.

În închisoarea Ciudad Barrios își execută pedepse pentru crimă, membrii bandelor rivale Mara Salvatrucha 13 (MS) și Mara 18. Aceștia și-au împărțit teritoriul cu ziduri, iar unicul lor obiectiv este moartea celorlalți. Infractorii își exprimă „puterea” și „sângele rece” prin tatuaje cu diavolul și scene ale crimelor pe care le-au săvârșit. Potrivit declarației lui Douglas Moreno, director al penitenciarelor din El Salvador, Ciudad Barrios s-a înființat ca închisoare de maximă siguranță în interiorul căreia se dorea stingerea conflictelor dintre MS și Mara 18.
„A fost liniște până în 1999 când membrii MS au atacat banda rivală și au omorât pe unul, strivindu-i capul pur și simplu cu niște cărămizi scoase de la latrină. Îmi aduc aminte că medicul a identificat cadavrul după dantură și a vomitat văzând atâta brutalitate.”

Membrii bandelor au contact în permanență cu exteriorul cu ajutorul telefoanelor mobile. Astfel, ei continuă să conducă afaceri „murdare” și să comande crime odioase. Dușmanul comun, de temut sunt agenții de Poliție. Numai anul trecut au fost uciși 61 de agenți.

Fotograful Adam Hinton a fost unicul care a realizat un pictorial în interiorul închisorii Ciudad Barrios și s-a declarat profund marcat de experiență. „A fost construită pentru 800 de deținuți, iar acum găzduiește peste 2500. Închisoarea este, practic, un cartier al bandelor, au o brutărie, sală de sport și un spital. Pe măsură ce intri în închisoare îți dai seama că nu există paznici. Ei stau numai la exterior, iar deținuții sunt liberi să facă ce vor… Oamenii nu găsesc sensul vieții acolo, nu au nimic de făcut decât să ucidă.”

În anul 2015, El Salvador cu o populație de 6,4 milioane, a înregistrat o rată record de criminalitate de 103.1 la fiecare 100.000 de locuitori.

sursa foto: adamhinton.net

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate