Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Originea universului nu este Big Bang-ul

in Curiozitati

Teoria Big Bang-ului, pusă sub semnul întrebării. Universul ar putea să nu aibă niciun început.

Dacă această nouă teorie se dovedeşte a fi adevărată, originea universului nu este Big Bang-ul.

Un grup de cercetători susţine că actuala teorie privind originea universului ar putea fi greşită. Mai exact, ei spun că universul nu ar avea un început.

„Teoria noastră sugerează că vârsta universului ar putea fi infinită”, a spus Saurya Das, coautoarea studiului.

Acest concept nou ar putea explica şi ce este materia întunecată din care este alcătuit aproape întregul univers.

Pe de altă parte, teoria Big Bang-ului postulează că universul s-a extins în urmă cu 13,8 miliarde de ani de la singularitate. Toată materia care există astăzi era condensată atunci într-o singularitate primordială infinit de mic, densă şi fierbinte. Aceasta a explodat şi dat naştere universului.

Singuralitatea are ca punct de pornire teoria generală a relativităţii formulată de Einstein, precum şi ecuaţia Raychaudhuri care prezice dacă ceva va converge sau va diverge în timp. Aplicarea teoriei şi a ecuaţiei mergând înapoi în timp sugerează că toată materia din univers a fost cândva concentrată într-un singur punct, singularitatea Big Bang.

Sursă: Live Science

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate