Pădurea Baciu de lângă Cluj apare pe lista celor mai bântuite locuri din lume. Se spune că în noaptea de Sânziene, ielele apar şi dansează în pădure. Bărbaţii care le văd rămân marcaţi pe viaţă. Exemplu perfect de pădure bântuită, Pădurea Baciu poate fi privită ca fiind varianta românească a Pădurii Blair Witch din Anglia. În zonă au loc numeroase fenomene paranormale, cum ar fi apariţii de forme ce plutesc deasupra solului sau lumini care apar şi dispar. Există şi forme umanoide, care sunt invizibile pentru ochiul liber, dar care apar în fotografii. Acestea sunt numite „structuri bioplasmatice”.
Televiziunea britanică BBC a inclus Pădurea Hoia-Baciu în topul celor mai bântuite 5 păduri din lume, alături de Pădurea Wychwood, din Anglia, Insula Păpuşilor, din Mexic, Pădurea Neagră, din Germania, şi Pădurea Aokigahara, din Japonia.
„Pădurea Hoia-Baciu din Transilvania a atras o atenţie nedorită de peste o jumătate de secol. Localnicii oraşelor din apropiere susţin că pădurea – care are o poiană circulară în centru – este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată. Oricine supravieţuieşte, povesteşte despre stări de anxietate şi greaţă pe toată durata în care au stat acolo. Copacii, despre care se spune că erau odată drepţi şi înalţi, sunt acum răsuciţi în noduri”, scrie BBC.
De curând, pădurea din apropiere de Cluj-Napoca a fost inclusă într-un top făcut de revista americană Travel+Leisure, care, de asemenea, o plasa printre cele mai înfricoşătoare păduri din lume. Fenomenele stranii din Pădurea Baciu au stârnit interesul unor echipe de cercetători. Unul dintre ei este Cristian Mureşan, realizator de emisiuni la TVR Cluj.
Padurea Baciu este locul în care densitatea de fenomene paranormale petrecute depăşeşte orice închipuire. Apar, printre copaci, forme diverse surprinse în zbor sau pe pământ, unele vizibile cu ochiul liber, altele numai pe imagini fotografice ori pe film. Noaptea apar lumini albe sau color, aflate în zbor sau staţionate, umbre ciudate, chipuri umane sau sunt auzite voci ciudate. Există aici efecte fizice diverse, cum ar fi emisii radioactive, anomalii magnetice, perturbaţii electromagnetice, emisii de microunde şi de infrasunete. Pe sol apar urme neobişnuite, atât pe iarbă, cât şi pe zăpadă, asemănătoare cu pictogramele descoperite, în alte locuri, printre lanurile de cereale. Sunt prezente şi efecte biologice suferite de vegetaţia din pădure ca deshidratări, arsuri, necroze, carbonizări.
Nici animalele sau oamenii care trec prin zonă nu sunt feriţi de astfel de influenţe. La aceştia se remarcă apariţia de înroşiri ale epidermei, arsuri, stări de greaţă, de vomă, de anxietate, cefalee, sete excesivă. De-a lungul vremii au fost surprinse nenumărate imagini foto ale unor OZN-uri, unele invizibile cu ochiul liber. S-au evidenţiat apariţiile unor structuri geometrice zburătoare sub formă de piramidă, sferă, cilindru, con şi paralelipiped. În locurile unde au fost fotografiate OZN-uri invizibile s-a înregistrat, cu ajutorul aparatelor, o radioactivitate foarte intensă în raport cu cea normală. Aceste obiecte zburătoare neidentificate invizibile apar în fotografii ca nişte globuri de lumină, care emit o luminiscenţă lăptoasă. Ele prezintă un nucleu dens înconjurat de un val pâlpâitor. Uneori se găsesc grupuri care alcătuiesc structuri complexe. Când sunt vizibile apar instantaneu, ca la un moment dat să devină brusc invizibile, lăsând în urmă un nor rarefiat care dispare treptat. OZN-uri au apărut şi în Pădurea Făget, Grădina Botanică din Cluj şi lângă Cimitirul Central.
În pădure există şi un loc numit „Poiana rotundă”, unde există un cerc trasat pe pământ în interiorul căruia nu creşte nimic. De asemenea, în pădure există şi o zonă de aproximativ 300 de metri pătraţi, unde niciodată nu cresc ciuperci. În această zonă poate ploua foarte mult, ca din senin, deşi în restul pădurii nu cade strop de ploaie.
Nu degeaba Romania e numita taramul lui Dracula. Pamanturile noastre ascund mistere, povesti infioratoare despre spirite care nu isi gasesc odihna si se spune ca exista locuri rele in sine.


