Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Paduri bantuie din Romania

in Curiozitati/Diverse

Pădurea Baciu de lângă Cluj apare pe lista celor mai bântuite locuri din lume. Se spune că în noaptea de Sânziene, ielele apar şi dansează în pădure. Bărbaţii care le văd rămân marcaţi pe viaţă. Exemplu perfect de pădure bântuită, Pădurea Baciu poate fi privită ca fiind varianta românească a Pădurii Blair Witch din Anglia. În zonă au loc numeroase fenomene paranormale, cum ar fi apariţii de forme ce plutesc deasupra solului sau lu­mini care apar şi dispar. Există şi forme umanoide, ca­re sunt invizibile pentru ochiul liber, dar care apar în fo­to­grafii. Acestea sunt numite „structuri bioplasmatice”.

Televiziunea britanică BBC a inclus Pădurea Hoia-Baciu în topul celor mai bântuite 5 păduri din lume, alături de Pădurea Wychwood, din Anglia, Insula Păpuşilor, din Mexic, Pădurea Neagră, din Germania, şi Pădurea Aokigahara, din Japonia.

„Pădurea Hoia-Baciu din Transilvania a atras o atenţie nedorită de peste o jumătate de secol. Localnicii oraşelor din apropiere susţin că pădurea – care are o poiană circulară în centru – este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată. Oricine supravieţuieşte, povesteşte despre stări de anxietate şi greaţă pe toată durata în care au stat acolo. Copacii, despre care se spune că erau odată drepţi şi înalţi, sunt acum răsuciţi în noduri”, scrie BBC.

ingerbaciuMist-Hoia-Baciu-640x575

De curând, pădurea din apropiere de Cluj-Napoca a fost inclusă într-un top făcut de revista americană Travel+Leisure, care, de asemenea, o plasa printre cele mai înfricoşătoare păduri din lume. Fenomenele stranii din Pădurea Baciu au stârnit interesul unor echipe de cercetători. Unul dintre ei este Cristian Mureşan, realizator de emisiuni la TVR Cluj.

Padurea Baciu este locul în care densitatea de fenomene paranormale petrecute depăşeşte orice închipuire. Apar, printre copaci, forme diverse surprinse în zbor sau pe pământ, unele vizibile cu ochiul liber, altele numai pe imagini fotografice ori pe film. Noaptea apar lumini albe sau color, aflate în zbor sau staţionate, umbre ciudate, chipuri umane sau sunt auzite voci ciudate. Există aici efecte fizice diverse, cum ar fi emisii radioactive, anomalii magnetice, perturbaţii electromagnetice, emisii de microunde şi de infrasunete. Pe sol apar urme neobişnuite, atât pe iarbă, cât şi pe zăpadă, asemănătoare cu pictogramele descoperite, în alte locuri, printre lanurile de cereale. Sunt prezente şi efecte biologice suferite de vegetaţia din pădure ca deshidratări, arsuri, necroze, carbonizări.

Nici animalele sau oamenii care trec prin zonă nu sunt feriţi de astfel de influenţe. La aceştia se remarcă apariţia de înroşiri ale epidermei, arsuri, stări de greaţă, de vomă, de anxietate, cefalee, sete excesivă. De-a lungul vremii au fost surprinse nenumărate imagini foto ale unor OZN-uri, unele invizibile cu ochiul liber. S-au evidenţiat apariţiile unor structuri geometrice zburătoare sub formă de piramidă, sferă, cilindru, con şi paralelipiped. În locurile unde au fost fotografiate OZN-uri invizibile s-a înregistrat, cu ajutorul aparatelor, o radioactivitate foarte intensă în raport cu cea normală. Aceste obiecte zburătoare neidentificate invizibile apar în fotografii ca nişte globuri de lumină, care emit o luminiscenţă lăptoasă. Ele prezintă un nucleu dens înconjurat de un val pâlpâitor. Uneori se găsesc grupuri care alcătuiesc structuri complexe. Când sunt vizibile apar instantaneu, ca la un moment dat să devină brusc invizibile, lăsând în urmă un nor rarefiat care dispare treptat. OZN-uri au apărut şi în Pădurea Făget, Grădina Botanică din Cluj şi lângă Ci­mitirul Central.

În zona pădurii este şi un lac despre care se spune că s-ar fi format peste un vechi cimitir. Evenimentele paranormale din pădure au loc şi noaptea, şi ziua, deşi mai rar în timpul zilei. Noaptea pot fi auziţi paşi şi se pot observa ochi verzi şi roşii, care privesc dintre copaci şi se miş­că foarte rapid. Şi sfere plutitoare pot apă­rea în zbor, prin pădure. Se spune că nimic nu li se întâmplă celor care merg în pădure doar pentru a o vizita. Lucruri inexplicabile li se întâmplă numai celor care se duc pen­tru a investiga fenomenele stranii care se petrec în zonă. Se mai spune şi că mai mulţi oameni ar fi avut parte de morţi îngro­zi­toare în această pădure şi că aceştia nu ar fi beneficiat de ritualurile funerare adecvate şi, din acest motiv, spiritele lor nu pot trece în sferele superioare ale lumii de dincolo, rămânând blocate în Pădurea Baciu.
În pădure există şi un loc numit „Poiana rotundă”, unde există un cerc trasat pe pământ în interiorul căruia nu creşte nimic. De asemenea, în pădure există şi o zonă de aproximativ 300 de metri pătraţi, unde ni­cio­dată nu cresc ciuperci. În această zonă poate ploua foarte mult, ca din senin, deşi în restul pădurii nu cade strop de ploaie.
O altă pădure bântuită este Pădurea Tri­vale, de lângă Piteşti.Povestea spune că o tânără care urma să se căsătorească s-a sinucis în pădurea de lângă cartier, după ce iubitul ei a fost călcat de maşină chiar în ziua nunţii. Sufletul ei a rămas să hoinărească pe pământ şi şi-a găsit adăpost într-o casă părăsită din pădure.Mireasa s-a arătat, se spune, unui taximetrist, iar povestea acestuia îţi dă fiori. Potrivit legendei, şoferul ar fi luat într-o zi în maşină o mireasă care i-a cerut să o ducă la o casă din pădure. Pentru că nu avea bani la ea, femeia şi-a scos verigheta de pe deget, a pus-o într-o batistă şi i-a dat-o bărbatului până când avea să îi aducă bani din casă. Şoferul a adormit însă brusc şi când s-a trezit era cu maşina în faţa unui bloc din Trivale. Fără să ştie cum a ajuns acolo, bărbatul a intrat în bloc şi, încercând să afle ce s-a întâmplat, le-a spus oamenilor povestea sa. A aflat că în acel bloc locuise într-adevăr femeia pe care a descris-o, dar că aceasta s-a sinucis în urmă cu 10 ani, când bărbatul cu care urma să se mărite fusese călcat de maşină chiar în ziua nunţii. Bulversat de cele auzite, taximetristul a dat fuga la maşină pentru a căuta verigheta care făcea dovada faptului că mireasa chiar se aflase în maşina lui. A avut însă o surpriză uriaşă: în batistă nu a mai găsit verigheta lucioasă de aur, ci un deget în stare de putrefacţie pe care se afla o verighetă roasă de trecerea timpului.

Legenda „miresei moarte” din pădurea Țicleniului(Gorj) este o una destul de răspândită în rândul localnicilor și a celor din împrejurimi. Se spune că spiritul rătăcit al unei tinere decedate într-un grav accident de mașină nu și-ar fi găsit niciodată liniștea, iar, din când în când, în anumite seri, aceasta ar bântui drumul pe care și-a găsit sfârșitul.
Nu se știe de când dăinuie povestea miresei de la Țicleni, sau care ar fi de fapt sursa acestei legende, dar foarte multe persoane simt un fior rece atunci când trebuie să treacă pe drumul care duce de la Târgu Cărbunești la Țicleni. Se spune că, undeva, aproape la jumătatea distanței dintre cele două orașe, în anumite nopți din an, ar avea loc fenomene bizare.
Legenda miresei de la Țicleni nu e singura din România de acest fel. Foarte cunoscută este și legenda miresei care bântuie pădurea Radovanului, din județul Dolj, sau legenda Troiței Mirese de pe DN 7.

Nu degeaba Romania e numita taramul lui Dracula. Pamanturile noastre ascund mistere, povesti infioratoare despre spirite care nu isi gasesc odihna si se spune ca exista locuri rele in sine.

IMG_0871-730x547padure_02mireasa-moarta-mistere-cmk
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate