Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Palatul Reginei Maria din Mamaia a fost vândut la prețul unui apartament. DNA cere anularea vânzării

in Stiri online

Palatul Reginei Maria din Mamaia, care a fost vândut, în anul 2003, la prețul unui apartament, și curtea acestuia, cedată un an mai târziu constituie tranzacții pe care DNA le vrea anulate pentru că au fost efectuate fără acordul Ministerul Culturii.

Palatul Reginei Maria din Mamaia, deținut de compania de stat SC Mamaia SA a fost vândut acum 14 ani, cu 150.000 de euro, firmei SC Light System SRL, la prețul unui apartament de lux.

Un an mai târziu, Primăria Constanța a vândut și curtea palatului, în suprafață de 1,5 hectare, aceluiași proprietar, cu 23 euro/mp, deși pe piața imobiliară un metru pătrat din stațiune valora între 200 și 300 euro/mp. Deoarece imobilele sunt monumente istorice de categoria A, iar tranzacțiile s-au făcut fără acordul Ministerul Culturii, DNA cere anularea contractelor de vânzare.

Procesul este în desfășurare. SC Light System SRL are un acționariat stufos și controversat din preajma unor afaceriști și oameni politici celebri: Alexandru Bittner, Dorin Cocoș și Sorin Ovidiu Vântu.

Conform informațiilor din dosarul privatizării, jumătate din această sumă, scrie justitiecurata.ro, constituia valoarea bunurilor care se găseau în palat. Altfel spus, clădirea propriu-zisă a fost vândută cu aproximativ 75.000-80.000 de euro (la cursul actual). Dincolo de valoarea istorică și arhitecturală, palatul are o suprafață construită la sol imensă: 1218 mp. Iar clădirea are demisol, parter, un etaj și mansardă adică o suprafață totală de aproape 5000 mp. Terenul aferent palatului, cu o suprafață de 1,5 hectare, se afla în proprietatea Primăriei Constanța și a fost vândut în anul 2004 cu 23 euro/mp deși, la mica publicitate, terenurile din stațiunea Mamaia erau scoase la vânzare cu prețuri cuprinse între 200 și 300 de euro.

Pentru că ambele tranzacții au avut loc fără înștiințarea Ministerului Culturii ori a Direcției Județene de Cultură Constanța, deci fără exercitarea dreptului de preemțiune al Statului, DNA cere anularea contractelor de vânzare, procesul fiind încă în desfășurare.

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate