Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Palpitatiile

in Sanatate

Reprezinta perceperea batailor inimii ca niste lovituri puternice,regulate sau neregulate,in regiunea inimii,iradiate uneori in epigastru sau in gat;sau mai pot fi resimtite ca niste senzatii neplacute de ”falfaire”,de ”rostogolire” sau de ”oprire” a inimii.

Se pot insoti de ameteli,stare de neliniste,de rau general,de senzatie de sfarseala sau de agitatie.

Pot sa apara in multiple circumstante:

-in conditii fiziologice,dupa eforturi sau emotii intense;

-in contextul unor afectiuni cardio-vasculare:tulburari de ritm si de conducere,cardiopatie ischemica,cardiomiopatii,H.T.A.(hipertensiune arteriala),valvulopatii,insuficienta cardiaca;

-in cadrul unor afectiuni extracardiace:stari nevrotice,afectiuni de vecinatate(pleurale,pulmonare,gastrice,intestinale),infectii,abuz de tutun,alcool,cafea sau ceai,stari de anemie,astenie sau hipoglicemie,tulburari endocrine(hipertiroidism,insuficienta ovariana,menopauza),stari de incordare nervoasa,surmenaj intelectual,etc.

Iata deci ca aparitia acestor simptome nu semnifica in mod obligatoriu o afectare a cordului.Se poate concluziona ca ele au drept cauza o boala cardiaca numai in urma unui minutios consult de specialitate.

In cazul unui episod de palpitatii se adopta o atitudine calma,de linistire a pacientului,care va fi culcat pe pat intr-o ambianta de liniste,limitandu-i-se contactul cu alte persoane:i se vor administra putina apa cu zahar si medicamente care sa-l linisteasca:Extraveral,Distonocalm,Meprobamat,Napoton,Hidroxizin etc.

Atunci cand sunt cunoscute cauzele,tratamentul se va adresa acestora si va cuprinde medicamente antiaritmice,antihipertensive,coronarodilatatoare,antitiroidiene etc.

La acestea se adauga un regim de viata echilibrat,lipsit de stari de incordare nervoasa si situatii conflictuale,asociat cu dieta bogata in sucuri de fructe,caise,banane,dar fara excitante(tutun,cafea,ceaiuri tari);psihoterapia,terapia prin muzica,exercitiile fizice in aer liber si curele in statiuni de munte sunt factori ce contribuie din plin la inlaturarea conditiilor nevrotigene care pot cauza si intretine episoadele de palpitatii.

papitatiiarata_img

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate