Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Panama Papers: Lista celor 100 de români implicați

in Evenimente/Stiri online

Rise Project a publicat lista celor peste 100 de români care și-au transferat averea în paradisul fiscal Panama prin metoda offshore și cu ajutorul firmei de avocați Mossack Fonseca. Lista include numele unor oameni de afaceri nu foarte cunoscuți în România, oameni care au stat în umbră și au strâns o adevărată avere în conturile din Panama. Printre aceștia, patronul Ocean Fish, Dumitru Onică, fost șef al Protecției Consumatorului Olt, Ion Maticiuc, fost diplomat şi o serie de directori ai OMV Petrom.

Persoanele VIP de la noi din țară, prezente în cele 11 milioane de documente sunt Ion Țiriac, Remus Truică, și Elan Schwartzenberg, printre alții.
Deocamdată nu a fost stabilită suma evaziunii fiscale făcute din România. Potrivit digi24, specialiştii Fondului Monetar Internațional (FMI) spun că mai ales țările în curs de dezvoltare sunt afectate de operațiunile din paradisurile fiscale, impactul în cazul lor fiind deseori calculat la aproape doi la sută din produsul intern brut.

Pe de altă parte, reprezentanții cabinetului panamez de avocatură Mossack Fonseca amenință cu justiția Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație, dacă aceștia vor publica online documentele Panama Papers, pe motiv că gestul este „un furt de informații și o încălcare a acordului de confidențialitate dintre client și avocat.”
Vezi aici lista afaceriștilor români care au comandat societăți offshore avocaților Mossack Fonseca: http://www.riseproject.ro/panamapapers/

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate