Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Panama Papers scoate la suprafață cea mai mare evaziune fiscală din domeniul alimentar din România

in Evenimente/Stiri online

Documentele firmei de avocatură Mossack Fonseca au adus dovezi împotriva libanezului Rami Ghaziri, supranumit și Regele Puilor din România. Potrivit digi24.ro, omul de afaceri, reprezentant al SC Avicola Crevedia SA, dar și a altor firme din domeniul avicol, scotea milioane de euro din țară, printr-un offshore din Panama, înregistrat de celebra firmă de avocatură. De acolo banii ajungeau într-un cont din Liban, controlat chiar de familie.

Încă din anul 2010 Rami Ghaziri a semnat un contract de consultanță și asistență managerială cu asistenta sa, reprezentantă a firmei offshore Davana Holdings SA. Astfel, timp de mai mulți ani omul de afaceri a transferat aproximativ 1,6 milioane de euro în Panama, cu titlu de „avans achiziţie” pentru echipamente care nu au fost niciodată livrate. Potrivit procurorilor DNA, una din persoanele care se ocupa de gestionarea „banilor negri” era chiar sora afaceristului, Randa Ghaziri.

Informaţiile de la Registrul Public al Republicii Panama arată că Davana Holdings SA funcţionează din 5 Iulie 2005, nu are acţionari români, are un capital total de 10.000 de dolari americani și este controlată exclusiv din Panama. Societatea anonimă înregistrată de Mossack Fonseca şi folosită în de Rami Ghaziri, îl are ca preşedinte şi director pe un anume Francis Perez. Acest nume se regăseşte în alte peste 10.000 de societăţi fantomă înregistrate în paradisul fiscal al Republicii Panama.

Regele Puilor este în atenția DNA de mai mulți ani, în ianuarie anul curent omul de afaceri a fost arestat și trimis în judecată pentru iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani. Are sechestru pe mai multe bunuri şi conturi.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate