Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Papa Francisc a sărutat picioarele imigranţilor musulmani. Suntem fraţi

in Extern

Papa Francisc a spălat şi sărutat picioarele a 12 imigranţi cu ocazia Joii Mari, catolicii sărbătorind în acest week-end Paştele. Printre imigranţii ale căror picioare au fost sărutate de Papa au fost 8 bărbaţi şi 4 femei. 3 dintre imigranţi erau musulmani, 3 creştini copţi din Eritrea şi unul era Hindus. 

papa-si-musulmanii-795x478

„Avem culturi şi religii diferite dar suntem fraţi şi vrem să trăim în pace”, a declarat Papa, în timp ce unii dintre imigranţi au izbucnit în plâns, notează Usatoday.

„Noi toţi împreună: Musulmani, Hinduşi, Catolici, Copţi, Evanghelici. Dar toţi fraţi şi copii ai aceluiaşi Dumnezeu”, a spus Papa Francisc la slujba pe care a ţinut-o la un centru unde sunt adăpostiţi aproape 900 de imigranţi în Castelnuovo di Porto, în nordul Romei. „Vrem să trăim împreună în pace”

Francisc a spus că atacul terorist din Bruxelles este un act de război şi distrugere făcut de oameni care nu vor să trăiască în pace.

papa-2

Gestul simbolic al spălării picioarelor de Paşte simbolizează ritualul spălării de către Iisus a picioarelor apostolilor înainte de a fi crucificat.

SURSA: TIME.COM

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate