Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Pare incredibil, dar este REAL! Un sat din Statele Unite ale Americii poartă numele de … România. FOTO

in Extern

Incredibil, dar cât se poate de adevărat! Un sat din comitatul Meyersdale, statul Pennsylvania, poartă numele Romania. Cu toate acestea, micuța așezare nu are nici o legătură cu poporul român, ci poartă numele unui industriaș putred de bogat, care a trăit la sfârșitul secolului al XIX-lea. Iată cum arată cătunul Romania, de pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii!

satul_romania1-1

Satul Romania din estul SUA nu se deosebește aproape deloc de un sat de munte de la noi. Situată de-a lungul unui drum principal, așezarea Romania a fost ridicată în jurul anului 1885 datorită exploatării miniere care s-a deschis aici. Fondatorul ei este industriașul Philip Roman, care a dat numele acestui sat. În trecut, aici locuiau cei care munceau pentru el în mină. În vremurile sale bune, satul Romania număra 100 de suflete. Azi, abia dacă mai sunt 20 de locuitori, conform AT1 România.

mina_0

Cei care încă mai trăiesc aici cresc găini, vite și cai. Însă, majoritatea caselor sunt în paragină, căci au fost părăsite de cei care nu și-au mai găsit rostul aici. Cele câteva familii care au rămas în satul Romania, americani get-beget, își amintesc că în vechime așezarea lor a fost locul unor vrăjitorii și ritualuri dubioase. Amuzați, „romanii” din State spun că americanii din Pennsylvania știu mai multe despre România decât despre cătunul din statul lor. Asta chiar că e o noutate!

Unde trăiesc cei mai mulți români în SUA

New York: 161.900

California: 128.133

Florida: 121.015

Michigan: 119.624

Pennsylvania: 114.529

Illinois: 106.017

Delaware: 84.958

Ohio: 83.228

Georgia: 47.829

Sursa: click.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate