Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Pare un peisaj dintr-un film SF? Hai să-ți arătăm ce frumos e de aproape oaza Huacachina din Peru

in Turism

Într-unul dintre cele mai uscate locuri de pe Terra s-a dezvoltat, în timp, una dintre cele mai frumoase oaze. Este vorba despre oaza Huacachina din Peru, ce are o populație de circa 100 de persoane. Oaza Huacachina se află la 300 de kilometri de Lima și mult mai aproape de orașul Ica – o așezare zguduită o dată la câțiva ani de puternice seisme.  În ciuda populației sale restrânse, sătucul din deșert dispune de un hotel rustic, de unități comerciale și chiar de o bibliotecă. S-a adaptat de minune pentru turism!

d

Aspectul așezării este înfrumusețat de către palmierii falnici și prin constrastul ce apare între vegetația abundentă și culoarea dunelor înalte de nisip, ce se văd pe fundal. În mijlocul așezării se află un lac, despre a cărui apă se spunea, odinioară, că ar avea calități terapeutice. În anii ′40, bogătașii țării obișnuiau să călătorească în micuța oază pentru a se îmbăia în apele lacului, pentru a-și redobândi starea de sănătate, scăpând de afecțiunile reumatice. La fel ca orice altă oază, Huacachina face notă discordantă față de tot ce se află în jurul său, cu referire la imensele întinderi de nisip.

e

Oaza este locuită de descendenți ai legendarilor incași. Aceștia își câștigă cele necesare traiului prin asigurarea facilităților turistice. Prin găzduirea celor care vin de departe pentru a escalada dunele de nisip din apropiere, spre a admira apusurile de soare care aruncă asupra deșertului o minunată lumină aurie. În zonă se practică  sandboarding-ul. Este un sport identic snowboarding-ului, cu deosebirea că locul zăpezii este ținut de către nisipul fin.

b

Paradisul din Huacachina este situat la doar patru kilometri de sudul orașului Ica. Trebuie spus că Ica a fost, odinioară, o așezare colonială de-a spaniolilor. La un moment dat, adâncimea lacului din Huacachina și volumul său au început să scadă văzând cu ochii. Ulterior s-a constatat că acest fenomen avea drept cauză faptul că localnicii săpaseră puțuri de mare adâncime, spre a extrage apa, fapt ce a dus la diminuarea debitelor izvoarelor ce alimentau lacul.

h

La reducerea volumului lacului a contribuit și evapoararea intensă din sezonul torid. Pentru a elimina problema, oaza este aprovizionată cu apă provenită din orașul aflat la patru kilometri distanță. Huacachina a fost declarată ca fiind un loc ce aparține moștenirii culturale naționale, de către Institutul Național pentru Cultură din Peru. Relateaza cunoastelumea.ro

c

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Turism

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate