Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Părinţi bogaţi vor să renunţe la copilul lor de 10 ani

in Evenimente

Caz absolut şocant la Iaşi: o familie cu bani vor să renunţe la propriul copil de 10 ani pentru că este prea obraznic. În timp ce mii de familii de zbat să-şi crească din salarii modeste mai mulţi copii, să le ofere hrană şi educaţie, această familie din Iaşi caută soluţii să scape de băieţelul lor.

Cei doi părinţi, cu destule resurse financiare, au deja 50 de ani în timp ce fiul lor de abia 10 ani. Cei doi spun că băieţelul este prea energic, că nu mai au nervi şi putere fizică să-l crească, că e obraznic şi neascultător. Familia îşi mai motivează decizia prin faptul că tatăl este foarte bolnav şi de abia mai are forţă să meargă prin casă.

Deşi psihologii le-au explicat că băiatul se poartă normal pentru un copil de vârsta lui, părinţii nu mai au deloc răbdare cu el, cel mic fiind prea energic şi mofturos la mâncare.

Atitudinea părinţilor îl afectează şi de asta sunt perfect conştienţi şi cei care i-au dat viaţă. Părinţii mărturisesc că au obsevat că băiatul are deja tendinţe suicidale. În aceste condiţii, familia din Iaşi crede că a găsit soluţia: să-l abandoneze la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Numai că cei de acolo spun că nu au cum să-l primească. Familia este însă hotărâtă să scape de copil şi a luat în calcul şi să-l abandoneze în stradă.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Iaşi se confruntă adesea cu astfel de cazuri mai puţin obişnuite: părinţi care nu mai reuşesc să-şi controleze proprii copii şi pe care doresc să-i încredinţeze statului.

Tiberiu Bantaş, purtător de cuvînt al DGASPC Iaşi spune că: „În ultimii ani am avut asemenea cazuri când părinţii nu au mai putut să mai controleze comportamentul copilului. Ulterior acesta a fost identificat cu un sindorm ADHD. Copilul era foarte energic nu mai asculta de părinţi. De obicei, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, împreună cu Inspectoratul Şcolar apelează la serviciile psihologului sau consilierului şcolar pentru consilierea atât a copilului, cât şi a familiei. Niciodată nu s-a impus într-o asemenea cazuistică instituirea unei măsuri de protecţie. De altfel nici legea nu permite ca un copil obraznic sau cu un asemenea sindrom să fie protejat într-o măsură de protecţie atâta vreme cât părinţii au posibilităţi materiale şi se ocupă de bunăstarea acestuia„.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate