Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Parlamentarii nu se descurcă cu salariul, dar au investit în apartamente și trăiesc din chirii. Sumele încasate

in Evenimente/Politic/Stiri online

Potrivit declarațiilor de avere, 15% dintre politicienii din România dețin mai multe imobile pe care le-au închiriat. În timp ce unii politicieni spun că s-au văzut nevoiți să caute alternative deoarece nu se pot descurca cu salariul, alții se plâng de impozitele mari pe care trebuie să le plătească pentru casele închiriate.

Politicienii au încasat aproape 4 milioane de euro numai din închirierea apartamentelor pe care le dețin. Dacă, Elena Udrea, fosta candidată la prezidențiale, a încasat anul trecut din chirii aproximativ 143.000 de lei, senatorul Dan Șova pare să aibă ceva mai mult succes, acesta încasând peste 600.000 de lei din închirierea celor două case din Bucureşti şi a celei din Ciolpani. Și nume mai puțin cunoscute pe scena politică sunt active pe piața imobiliară. Un lider local PNL deține nu mai puțin de 10 imobile împreună cu familia, dintre care 8 sunt închiriate.

Indemnizația lunară a unui parlamentar este de aproape o mie de euro. Mulţi aleşi susţin că nu s-ar descurca fără banii obţinuţi din chirii – un venit suplimentar mare şi sigur, relatează Digi24. Între timp, politicienii se plâng și de impozitele mari pe care sunt nevoiți să le plătească la stat. ”Începând din 1990, după ce m-am privatizat, tot ce am câştigat am investit în imobile. Cel mai greu mi-e la începutul anului când am plătit impozitul pe aceste chirii şi impozitul la primărie. Sunt chiriile mici şi impozitele foarte mari”, a precizat Mircea Cazan, deputat PNL.

sursă caricatură: andreimorosan.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate