Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Parlamentul îl acuză pe Iohannis de abuz!

in Articole/Centru Media/Evenimente/Politic/Stiri online

   Într-un proiect de declaraţie a Parlamentului României, preşedintele Iohannis este acuzat că, alături de Consiliul Superior al Magistraturii şi reprezentanţi ai Miniseului public, emit judecâţi „neconstituţionale” şi „inacceptabile” la adresa deciziilor Guvernului, judecăţi care „uzurpă ilegal şi abuziv” dreptul exclusiv al Parlamentului de a trage la răspundere actibvitatea guvernamentală.

   În proiectul de declaraţie, preşedintele mai este acuzat de abuz de drept, deoarece a recurs la „sesizarea, fără temei„, a Curţii Constituţionale, doar pentru blocarea unui proces politic democratic, cu referire directă la sesizarea depusă la Curtea Constituţională privind OUG 13.

   „Parlamentul Romaniei salută clarificarile pe care CCR le-a adus in decizia sa din 8 februarie 2017, declarând neîntemeiate sesizările CSM şi preşedintelui României. Ceea ce a făcut oportună şi necesară decizia CCR, este absenţa manifestă a bunei credinţe în interpretarea legii fundamentale de către reprezentanţii instituţionali ai autorităţii judecătoreşti, ca şi abuzul de drept al preşedintelui României, care recurge la sesizarea fără temei a CCR, doar în scopul blocării unui proces politic democratic” se mai spune în proiectul de declaratie.

   Parlamentul mai spune că recenta decizie a CCR trebuie să pună capăt acţiunilor concertate de subminare a rolului şi prestigiului Parlamentului, care, cu acest prilej, „îşi reafirmă supremaţia politică faţă de toate celelalte instituţii publice”.

Tot în proiectul de declaraţie se mai spune că, din cauza alegerii directe a preşedintelui, s-a creat impresia că acesta „este primul reprezentant al naţiunii, că ar fi un preşedinte absolut al românilor, mai legitim şi mai reprezentativ decât Parlamentul” deşi Preşedintele, conform Constituţiei, trebuie să fie „exterior societăţii, ocupând o opziţie de mediator între aceasta şi autorităţile publice”. (foto: presidency.ro)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate