Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Pastura

in Agronomie

In timpul zborului albina culege grauncioarele de polen cu trompa umectata, cu o picatura de nectar regurgitate si le depoziteaza in scobiturile (cosuletele) aflate pe tijele picioarelor dinapoi. Acest polen este repus de albine in stup, in celule, in forma de gramajoare afinate.

Dupa depunere albinele tinere prelucreaza polenul, il farimiteaza, apoi il indeasa cu capul in interiorul celulei, il batatoresc bine comprimindu-l, il transfera in alta celula peste alt polen depozitat anterior.

 

Sub influenta fermentilor eliberati din celulele acum rupte ale polenului precum si a fermentilor din saliva albinei, polenul sufera o usoara fermentare. Produsul realizat se numeste de acum incolo pastura. Datorita prezentei mierii fermentatia se opreste si pastura se conserva.

Pastura este considerata “piinea albinelor”. Consumul anual al unei familii de albine (regina sau matca, albine si trintori) este de circa 18 – 25 kg. Continutul de proteine al pasturii este mult mai mare decit al polenului.

In terapeutica pastura a fost folosita cu success in anemia hipocroma ducind la ameliorari si chiar si insanatosiri.

 

In hepatita acuta pastura duce la o actiune pozitiva manifestata la nivelul unor structuri ale ficatului.

Pastura intra in compozitia unro medicamente apifitoterapice cum sunt:

13    FOBIGEL T suspensie

14    ANEMOSISTAN T

15    CIPLOMENT T tablete

16    PROTIL

17    BOSTAT T tablete

Dozele terapeutice au fost stabilite dupa testari de laborator.

 

 

Compozitia pasturii:

18    proteine

19    lipide

20    glucide

21    vitamine

22    microelemente: fie, cobalt, fosfor

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Agronomie

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web