Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Patrick Ekeng avea o inimă prea mare, dar 95% șanse să trăiască. Acuzațiile în dosarul Ekeng

in Evenimente/Sport/Stiri online

Ancheta în cazul decesului dinamovistului, Patrick Ekeng, scoate la suprafață detalii uluitoare care dovedesc că sportivul a murit din cauza neglijenței medicilor. Legiștii au stabilit că Ekeng avea inima mărită, dar în momentul prăbușirii pe teren șansele de supraviețuire erau de 95%.

Medicii legiști au stabilit că fotbalistul Patrick Ekeng a murit din cauza unor afecțiuni cardiace mai vechi, acesta având inima mai mare de două ori decât normal, iar în momentul în care a intrat în stop cardio-respirator, manevra salvatoare ar fi trebuit să fie masajul cardiac. De asemeni, este precizat faptul că în momentul în care medicul sportiv a chemat ambulanța PULS pe teren, acesta a precizat că sportivul respira.

Doctorita Mihaela Duță este cea care ar fi trebuit să facă manevrevele de resuscitare din primul minut, când Ekeng avea 95% șanse să supraviețuiască. În aceste condiții, Mihaela Duță este acuzată de ucidere din culpă. Potrivit procurorilor, doctorița nu a făcut masaj cardiac fotbalistului nici în ambulanță, unde a observat că acesta intrase în fibrilație ventriculară. „Fapta medicului Duță Elena-Mihaiela de a nu efectua protocolul de resuscitare prespitalicească, anulând astfel, prin inacțiunea sa nejustificată, orice șanse de supraviețuire a pacientului, se înscrie între cauzele care au determinat decesul pacientului.”, au precizat procurorii.

La audieri vor fi chemați și medicii din cadrul Institutului de Medicină Sportivă pentru a da explicații cu privire la faptul că în tipul analizelor periodice făcute de Patrick Ekeng nu au fost sesizate afecțiunile cardiace ale acestuia.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate