„Perceptiile perfeciunii”. Femeia ideala in 18 tari din lume. Cum este ilustrata femeia din Romania

in Articole

O farmacie online din Marea Britanie a creat un proiect numit „Perceptiile perfeciunii”, in care apar 18 imagini fotoshopate ale aceleiasi femei.

61705642

Compania a angajat apoi experti in editare foto din tarile ilustrate pentru a edita aceeasi imagine, conform standardelor de frumusete din cultura in care traiesc.

Pe scara larga, percepțiile de frumusete si perfectiune pot avea un impact cultural profund asupra femeilor si barbatilor. Scopul acestui proiect a fost sa intelegem mai bine standardele nerealistice ale frumusetii si sa vedem cum variaza acestea in tari diferite din jurul lumii.

Daca in Italia femeile ideale sunt slabe si inalte, in Columbia, Mexic si Peru formele voluptoase sunt considerate semne de frumusete.

61705636

61705637

61705640

In Romania, femeia ilustrata nu este nici grasa, nici slaba, dar este undeva la mijloc intre vechea zicala “grasa si frumoasa” si silueta scheletica promovata in reviste.

61705639

 

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*