Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu alcool

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au afectuat astăzi percheziţii, în Bucureşti şi în alte trei județe, într-un dosar privind producerea, deţinerea sau comercializarea în mod ilicit de produse accizabile, informează Inspectoratul General al Poluţiei Române.

   „La data de 16 februarie a.c., polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, efectuează 10 percheziţii, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Suceava, într-un dosar penal care are ca obiect săvârșirea infracțiunii de producerea, deţinerea sau comercializarea în mod ilicit de produse accizabile.

   Din cercetări a reieșit că, începând cu luna octombrie 2016, doi bărbaţi şi o femeie ar fi produs, deţinut sau comercializat în mod ilicit alcool etilic şi băuturi spirtoase, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. În urma verificărilor, a rezultat faptul că doi dintre bănuiţi deţin şi utilizează o instalaţie neautorizată, producând cantităţi mari de alcool etilic nesupuse regimului de accize practicat de statul român„, precizează aceeaşi sursă.

   În urma percheziţiilor a fost găsită, în judeţul Călăraşi, o instalaţie artizanală cu care se producea în mod ilicit alcool şi 355 de litri de alcool etilic, 258 de litri de alcool sanitar şi 282 de litri de alcool sanitar în instalaţie. Persoanele implicate au fost conduse pentru audieri la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin săvârşirea faptei, a fost estimat la 35.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Două dintre persoanele în cauză se află în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor, faţă de cea de-a treia persoană fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate