Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Peste 360 de cereri noi de azil în ultimele luni în România

in Evenimente/Stiri online

În România 4.891 de persoane au statut de refugiat și se află sub protecția statului român începând din anul 1991 și până astăzi. Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, în ultimele luni peste 360 de cereri noi de azil au fost înregistrate oficial, cereri făcute de cetățeni proveniți din Siria, Irak și Pakistan.

De asemeni, ținând cont de angajamentele asumate de România la nivel european în criza refugiaților, în țara noastră au fost transferați 35 de persoane, 6 din Italia și 29 din Grecia. Aceștia sunt cazați în centrele speciale din Timişoara, Galaţi, Rădăuţi, Şomcuta Mare, Giurgiu şi Bucureşti.

Statutul de refugiat se acordă cetăţeanului străin care, în urma unei temeri bine întemeiate de a fi persecutat pe motive de rasă, religie, naţionalitate, opinii politice sau apartenenţă la un anumit grup social, se află în afara ţării de origine şi care nu poate sau nu doreşte protecţia acestei ţări. De asemeni, statutul de refugiat oferă aceleași drepturi și obligații ca oricărui cetățean român. Refugiatul beneficiază și de un ajutor nerambursabil de 540/lună pentru 6 luni putând a fi prelungit cu încă 3 luni.

sursă: openpolitics.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate