Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Placinta cu prune dupa reteta bunicii! Buna de lingi pe degete! Vezi aici ce usor se prepara

in Dulciuri

Ingrediente

12074950_930674046987211_3871596546054677587_n

400 gr. de prune spalate, rupte in doua si cu samb urele scos
4 galbenusuri
4 albusuri
150 gr. zahar
250 gr.faina
130 gr. zahar pudra
200 ml de iaurt
100 ml de ulei
un plic zahar vanilat
un plic de praf de copt
o lingurita de scortisoara
sare

PASUL 1 Punem 100 gr. de zahar pudra si scortisoara peste jumatatile de pruna fara samburi si amestecam.

PASUL 2 Introducem bolul cu prune in frigider pentru minim o ora.
PASUL 3 Dupa 40 de minute, incalzim cuptorul.

PASUL 4 Punem uleiul peste galbenusuri si amestecam cu ajutorul unui tel.

PASUL 5 Adaugam iaurtul si continuam sa amestecam.

PASUL 6 Punem praful de copt peste faina si omogenizam.
PASUL 7 Pregatim un bol in care punem albusurile si adaugam putina sare (un sfert de lingurita).

PASUL 8 Cu ajutorul unui mixer batem albusurile pana cand obtinem o spuma ce nu cade de pe paletele mixerului.

PASUL 9 Peste spuma de albusuri adaugam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana cand se topeste tot zaharul.

PASUL 10 Adaugam amestecul de galbenusuri si ulei peste spuma de albusuri si zahar.

PASUL 11 Punem usor faina.

PASUL 12 Amestecam incet cu o spatula (sau cu o lingura), de jos in sus, pana cand compozitia devine omogena.

PASUL 13 Pregatim o tava pe care o ungem cu ulei.

PASUL 14 Rasturnam in tava compozitia pentru prajitura facuta anterior si nivelam uniform.

PASUL 15 Aranjam deasupra prunele scoase din frigider.

PASUL 16 Presaram peste prune jumatate din zaharul pudra ramas (15 gr.)

PASUL 17 Introducem tava in cuptorul incalzit pentru aproximativ 40 de minute.

PASUL 18 Cand tarta este rumenita, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca.

PASUL 19 Cand desertul este rece, presaram deasupra zahar pudra (15 gr.) si servim.

Sursa

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Dulciuri

Negresă de post

Există foarte multe rețete de negresă, dar pe aceasta o am de
LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web