Este o plăcintă ușor de făcut, este de post și este foarte gustoasă
INGREDIENTE:
1 pahar de zahăr(150 gr.)
1 pahar de ulei (circa 150 ml)
1 praf de copt stins cu o linguriță de oțet
1/2 pahar de apă minerală
Făină cam 500 gr
Pentru umplutură:
1 kg de mere
200 gr. zahăr tos
2 pliculețe zahăr vanilat
Scorțișoară după gust
MODUL DE PREPARARE:
Se pune făina într-un castron, se adaugă praful de copt stins, zahărul, uleiul, apa minerală și la început se amestecă cu o lingură de preferința din lemn, apoi se frământă cu mâna circa 8-10 min.
Se poate folosi o cantitate de făină între 400 și 500 de gr. încât să iasă o coca suficient de tare din care să se facă o bilă pe care să o împărțiți în două părți egale.
Se întind două foi. Prima foaie se pune în tava unsă și tapetată cu făină.
Se pune peste ea și umplutura de mere astfel preparată: Merele curățate de coajă și date pe răzătoare, se amestecă pe foc într-o cratiță cu zahărul, zahărul vanilat și scorțișoara, până când nu mai lasă zeamă.
Se acoperă cu a doua foaie de plăcintă.
Foile de plăcintă este bine să le întindeți pe hârtie de copt și să le puneți în tavă cu ajutorul acesteia deoarece coca este foarte fragedă și se poate rupe.
Se introduce în cuptor la 175 de grade(foc mediu) și se ține cam 35-40 de minute. După 20 de minute este bine să verificați și să o lăsați până ce plăcinta capătă o culoare aurie.
Se lasă la răcit cel puțin 30 de minute, se taie și se pudrează cu zahăr.
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:
Dragi prieteni,
Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.
Vă mulțumim cu drag, Echipa CYD
- Facebook
- Google
- Pinterest