Plante daunatoare de albine

in Agronomie/Stiri online

Plante daunatoare
1. Otratelul de balta
Este o planta insectivora care poseda capcane pline cu nectar. Odata albina asezata pe planta, aceasta secreta un acid ce descompune corpul albinei, ramanand doar resturile de chitina.

2. Piciorul cocosului
Face parte din familia Ranunculaceae, cu peste 20 de specii, dintre acestea, floarea brosteasca si rarunchielul sunt plante cu polen otravitor.

3. Roua cerului
Denumita si iarba fiarelor, roua cerului creste prin locurile umede si este o planta carnivora, hranindu-se si cu albine pe care le prinde cu ajutorul petalelor care se inchid, albina fiind consumata dupa descompunerea cu ajutorul unui suc asemanator sucului digestiv. Aceasta planta se gaseste mai mult in Delta Dunarii.

4. Spicul dracului

Mai e numit si mohor sau dughie. Albinele incercand sa adune polenul de pe aceasta planta, isi prind picioarele de carligele setelor, murind de foame.

5. Strigoaia

Desi este o planta buna melifera, in anii secetosi polenul contine sponina, substanta toxica.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.