Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Plante indicate în terapia bolnavilor de cancer

in Sanatate

cancer-lambert_2469736b

Tumoarea canceroasă creşte prin înmulţirea anarhică a celulelor, invadând ţesuturi învecinate vaselor de sânge, vaselor limfatice şi teaca nervilor. Numim metastază, apariţia la distanţă de tumoarea iniţială a altei tumori similare. Trasmiterea la distanţă, în organism, se face prin sânge, limfă şi nervi. Orice tumoare benignă, netratată la timp şi corect, poate fi considerată ca o stare precanceroasă

Fitoterapia recomandă bolnavilor de cancer utilizarea unor plante medicinale cu efecte anticanceroase. Printre acestea se află captalanul– se beau 2-3 căni de ceai/zi, îndulcite cu miere; plopul negru – infuzie din 2-3 linguriţe de muguri zdrobiţi la o cană cu apă, din care se beau 2-3 căni/zi (extern, cu acestă infuzie se pun comprese locale în caz de cancer al pielii sau cancer mamar); tot din muguri de plop negru se poate prepara o alifie 20%, care se aplică pe rănile respective; rostopască – infuzie dintr-o jumătate de linguriţă din părţile aeriene ale plantei la o cană cu apă, din care se ia o linguriţă la 3 ore; cu unguent de rostopască se unge rana, iar pansamentul se ţine aplicat 3 zile; tătăneasa – se beau 4 căni/zi de decoct; din tinctura de tătăneasă se iau cîte 10-12 picături/zi, înainte de masă; din rizomi şi rădăcini mărunţite de tătăneasă, în amestec cu apă, se prepară o pastă, care se pune pe un tifon şi se aplică pe rană (în cancerul pielii şi al sânului).

Tratament fitoterapeutic complex

Se folosesc 125 foi de pătlagină, 1 kg miere de albine naturală, 1 kg morcov ras şi 3 l de apă distilată. Se fierbe morcovul cu pătlagina în cei 3 l de apă, până rămâne 1 l de lichid, după care se pune mierea şi se lasă din nou la fiert până când rămâne 1 l. Se ia câte o linguriţă, dimineaţa, pe stomacul gol. Se exclud din alimentaţie carnea de porc, mezelurile, zahărul, oţetul şi pâinea albă; se beau, în fiecare zi, 1 l de suc de sfeclă roşie şi de mere pădureţe. Tratamentul se face timp de 2 luni, după care urmează o lună de pauză, apoi se poate relua.

Sucul de morcov ajută la vindecarea tumorilor canceroase. Se bea câte o cană de suc pe zi, o lună, dimineaţa, pe stomacul gol. Dacă în timpul curei apare o depigmentare în portocaliu a tegumentelor, se întrerupe cura şi se reia după depigmentare.
Câteva preparate medicamentoase

Imunofort se recomandă ca un excelent imunostimulator în infecţii bacteriene şi virale ale căilor respiratorii superioare şi sfera ORL, infecţii ale aparatului urogenital, afecţiuni hepatice, prevenirea infarctului miocardic, ateroscleroză, convalescenţă şi un foarte bun adjuvant în terapia cu citostatice.

Medicamentul Ro-phas creşte capacitatea de apărare a organismului cu imunitate normală sau deprimată.
Imunostim este un imunostimulator natural, deosebit de eficient în terapia bolnavului de cancer. Asigură o protecţie şi o rezistenţă crescută a organismului la îmbolnăviri, grăbind vindecarea. Are acţiune antiinflamatoare antireumatică, antimicrobiană şi antivirală (asemănătoare interferonului). Stimulează activitatea imunitară, reglează activitatea hormonală, prezentând rol antioxidant şi antitumoral. La nivelul sistemului digestiv are acţiune antiinflamatoare, neutralizînd hipersecreţia gastrică şi îmbunătăţind calitatea procesului de digestie.

Dietă anticancer

Fibrele vegetale din cereale, morcovi, ţelină, sfeclă roşie, varză, cîte 100-200g/zi, au efect protector şi vindecător în cancerul gastric şi în cancerul de colon. Un consum minim de 40g de fibre pe zi, în condiţiile eliminării consumului de grăsimi, previne instalarea cancerului mamar şi al celui genital la femei. Fibrele vegetale absorb toxinele hidrosolubile şi contribuie la eliminarea lor din organism. Vitamina C naturală, obţinută din sucul de lămîi, din 100g de pătrunjel tocat sau dintr-un kilogram de mere ajută la distrugerea celulelor tumorale.

Retinoizii şi coloranţii roşii (betacianine) din 200 ml suc de morcovi, 100 ml suc de ţelină, 400 ml suc de sfeclă roşie, 50g fructe de pădure (cătină, afine, coacăze negre), dar şi alte legume şi fructe dau rezultate bune în cancerul de piele, cel pulmonar, intestinal şi al vezicii urinare.

În cazul usturoiului, indicaţia terapeutică este ca persoanele bolnave de cancer să consume cîte 10-15g (2-3 căţei) de usturoi, zilnic. De asemenea, se recomandă polen de albine luat sub formă de pulbere, în amestec cu puţină apă sau ceai, cîte 30-40g/zi, sau în asociere cu fructe de cătină.

Bolnavilor de cancer le este recomandat şi laptele de capră, consumat în reprize scurte de 2-3 zile, alternînd cu perioade de dezintoxicare (regimul Oshawa). Cerealele, în special grîul şi hrişca, se pot consuma sub formă de fulgi, terci, fierte sau chiar crude (hrişcă înmuiată în apă 2 ore), simple sau în asociere cu sucuri de fructe şi legume.
Dintre fructele proaspete, bolnavilor de cancer nu trebuie să le lipsească măceşele, fructele de cătină, coacăzele negre, merele, curmale (pentru prevenire) şi perele. Legumele şi zarzavaturile proaspete care îi ajută în tratament pe suferinzii de cancer sînt pătrunjelul, sfecla rosie, stevia de grădină, ţelina, cresonul, măcrişul iepurelui, dovlecei (suc proaspat), soia şi germenii de soia (profilaxie), lintea.

Se ia dimineaţa, pe stomacul gol, o linguriţă de gaz dublu rafinat . După o ora se mănâncă . Se mai ia şi seara, o linguriţă de gaz la o jumătate de ora după masa de seară . După care nu se mai mănâncă nimic . Tratamentul durează un an, şi este valabil pentru multe feluri de cancer. Atenţie gazul trebuie distilat între 100 – 150 grade, orice grad mai mult duce la distrugerea petrolului ca medicament devenind toxic .A dat rezultate în multe feluri de cancer generalizat bolnavul fiind foarte slăbit şi având foarte puţine şanse de supravieţuire .

Tumoră în abdomen, pe intestinul gros: 2 linguri de rădăcină de tătăneasă le fierbem în 2 litri de apă 30 min, după care luăm decoctul de pe foc şi-l lăsăm încă 24 de ore să

stea acoperit, la temperatura camerei. La început, bem dimineaţa o cană, la prânz o cană şi seara o cană. Apoi, peste câteva săptămâni bem şi 2 litri de ceai pe zi, bem întruna. Se ţine şi un regim vegetarian (pe care l-am menţinut de atunci mereu) şi când m-am dus la control, nu mi-au mai găsit nici urmă de tumoră, şi aşa a rămas până în ziua de azi, după aproape 20 de ani.

operat de cancer la colon, căruia îi mergea tot mai rău după operaţie şi sfârşitul îi era aproape. I-am spus că singura soluţie pe care o ştiam era tătăneasa. Şi omul acela, ale carui zile păreau numărate, a plecat într-o vacanţă prelungită în Deltă, unde a mâncat

tătăneasă crudă, de mai multe ori pe zi. Tratamentul lui original a durat o lună şi jumătate, iar „pacientul” trăieşte şi azi.

Elixirul tinereţii – Reţetă caucaziană Într-o piuliţă de lemn, se zdrobesc 400g căţei de usturoi. După ce s-au zdrobit bine, se trec într-un borcan de sticlă. Peste usturoiul zdrobit se toarnă zeamă de la 4 lămâi proaspăt stoarse. Gura borcanului se leagă cu tifon. Vasul cu amestecul se lasă 30 zile la întuneric şi răcoare (în frigider sau într-un beci rece). Înainte de a folosi preparatul, borcanul se agită. Din acest elixir se va bea seara la culcare câte o linguriţă, amestecată cu o jumătate de cană de apă sau lapte rece.

Reţetă de restabilire rapidă – Leac tibetan Se curăţă şi se zdrobesc în piuliţa de lemn 350g usturoi. Pasta obţinută se pune într-un vas de sticlă. Peste usturoiul zdrobit se adaugă 250g miere curată şi 250ml alcool etilic de 90 grade. Vasul se acoperă cu un capac etanş şi se lasă 10 zile la întuneric. Apoi se strecoară conţinutul într-o sticlă printr-o eşarfă de mătase. Se mai ţine încă 3 zile (72 de ore) la întuneric şi leacul este gata. Tratamentul se face după o schemă. Procedeul este următorul: într-o ceşcuţă se toarnă 50ml lapte dulce nefiert, în care se picură cu o pipetă leacul preparat astfel:

…ziua I – câte două picături de preparat în 50ml lapte, de 3ori pe zi, înaintea meselor de dimineaţa şi prânz, iar seara – 3 picături; după 10min se ia masa;

…ziua a II-a – de 3ori pe zi, tot cu 10min înaintea meselor, se vor lua – în câte 50ml lapte – dimineaţa – 4 picături, la prânz – 5 picături, seara – 6 picături;

…ziua a III-a – respectiv 7, 8 şi 9 picături, conform celor spuse mai sus;

…ziua a IV-a – 10, 11 şi 12 picături; …ziua a V-a – 13, 14 şi 15 picături;

…ziua a VI-a – 15, 14 şi 13 picături (cantitatea începe să scadă);

…ziua a VII-a – 12, 11 şi 10 picături; …ziua a VIII-a – 9, 8 şi 7 picături;

…ziua a IX-a – 6, 5 şi 4 picături; …ziua a X-a – 3, 2 şi 1 picătură;

…ziua a XI-a – dimineaţa – 15 picături, la prânz – 25 şi seara – 25 picături;

…ziua a XII-a – şi în continuare, până la terminarea preparatului – câte 25 picături de 3 ori pe zi, în 50 ml lapte dulce nefiert, cu 10min înaintea meselor.

Rezultatele acestui tratament sunt: normalizarea tensiunii arteriale, reglarea metabolismului, distrugerea tumorilor, topirea grăsimii în exces, atenuarea durerilor produse de artrite, reumatism şi ulcere, îmbunătăţirea văzului şi auzului. Schema trebuie să se respecte cu stricteţe! Este exact reţeta păstrată din vechime în Tibet şi merită încercată.

Cancer – în dietele cu crudităţi anticancer, condimentarea cu tarhon a salatelor şi ciorbelor catalizează procesul de vindecare. S-a observat la populaţiile care consumă din belşug această plantă o reducere a incidenţei cancerului gastric şi intestinal.
Cancer gastric – 3 mâini de tarhon proaspăt se dau prin maşina de tocat (sau se zdrobesc în mixerul electric, după ce am adăugat puţină apă), după care se storc bine într-un tifon. Sucul astfel obţinut se bea imediat cu o lingură, pe stomacul gol. Cura ţine minimum o lună. Sucul poate fi conservat vreme de 12 ore, la frigider (4°C).

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate