Cei din Nordul Europei obișnuiesc să consume această salată mai ales în timpul verii, la grătare. Și, din păcate, ei o cumpără gata făcută. Pentru că la noi nu prea se găsește și pentru că orice mâncare e mult, mult mai bună făcută în gospodăria proprie, vă arătăm cum facem noi cea mai bună salată de cartofi din lume. E cremoasă, plină de arome care se completează perfect și foarte ușor de făcut.
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 15 min
Timp de gătire – 15 min
Gata în: 30 min
INGREDIENTE
- 1 kg și jumătate cartofi roșii
- 300 g maioneză
- 120 g smântână dulce
- 5 ouă fierte tocate
- 1 castravete murat tăiat cubulețe mici + 2 lingurițe de zeamă
- 1 lingură muștar
- 1 lingură oțet alb
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 lingurță zahăr
- 1/2 linguriță piper
- 2-3 tulpini de țelină tocate
- 1 ceapă roșie medie cubulețe
- 2 cepe verzi tocate (opțional)
- 1 ardei gras mic, tocat mărunt
- 1/2 ardei roșu tocat mărunt
PREPARARE
Pune la fiert cartofii roșii până se înmoaie ușor (între 8-15 minute trebuie să îi ții pe foc, deoarece fierb mai greu dacă sunt mai mari și mai rapid dacă sunt mai mici). Scurge-i de apă și dă-i la frigider.