Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Poliţistul pamfletar Marian Godină a postat o nouă întâmplare amuzantă pe pagina sa de Facebook

in Articole

Cum se uită limba română după o lună de Italia: Andiamo, Maricico, ultimele cuvinte ale şoferul înainte să demareze

Poliţistul pamfletar Marian Godină a postat o nouă întâmplare amuzantă pe pagina sa de Facebook. Protagonist este un bărbat din Vaslui care se întoarce din Italia. A trecut pe roşu şi se pare că a uitat regulile de circulaţie la fel de repede cum a uitat şi limba română.

Problemele şoferului au început după ce a trecut pe roşu. Dacă la început a încercat să o rupă pe italiană, când a aflat că va rămâne fără permis şi-a amintit subit limba română. „Semaforul s-a facut roşu. Maşina cu numere de Italia, din faţa mea, nu a oprit…i-a tot dat. I-am dat si eu, iar după intersecţie l-am oprit pe şoferul grăbit.

– Bună ziua ! Vă rog sa imi prezentati documentele dumneavoastră !

– Oooo….Dio, Dio…como entrato en esta ţara…noma docomente, docomente, docomente! Parlesc cateva limbi dar italiana chiar nu o bunghesc. Avand actele in mână, am văzut că pe italian il chema Arghire si era din…nu vă mai zic de unde era. Şi după cum vă spuneam, Arghire din Vaslui venea de la el din Italia si pesemne că uitase regulile de circulaţie în acelaşi ritm cu care uitase şi limba maternă.

Devenise alt om, era acum Vasile „după o lună in Italia”.

– Permisul de conducere vi se va reţine treizeci de zile pentru că aţi trecut pe roşu. Fraza asta i-a reactivat acea parte a creierului în care stătea uitat frumosul grai moldovenesc.

– Hai bre şefule, da ş-am făcut?

– Aţi intrat in intersecţie pe roşu.

– Du-ti domnii d-aci…da şe? Eu îs chior? Io sun la tieleviziuni…sun la il comandante…da chiar iţi baţi joc? Pentru ce să imi iei tu mia permisul?

– V-am explicat că aţi trecut pe roşu iar pentru asa se reţine permisul, de ce nu inţelegeţi?

– Oo Dio…da normal ca nu inţeleg, fă-mă să inţeleg sau acum mă duc la il comandante. – No bine. Vă explic astfel incât sa inţelegeţi.

Vă rog sa fiţi atent: como entrato en esta ţara se aplica el codo rutiero romano care spune ca trebuiato sa casco el ochii la il semafore si sa opreşte dacă il e necesaro. Pero che dumnevostra trecuto pe rosso, permiso e suspendato una luna. Şi dacă esto nemulţumito, nu va duceti la il comandante ci la il giudecatore. Claro sau tu necesita mai multo explicaţioni?

‘Nea Arghire a băgat nervos in viteză si a demarat in trombă, abandonându-şi docomentele. Am apucat să aud doar cum i-a spus consoartei care era in dreapta lui: Andiamo, Maricico !“, scrie Marian Godină pe facebook.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate