Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ponta, ironie politică după cutremurul din Italia

in Evenimente/Politic/Stiri online

Fostul prim-ministru Victor Ponta a scris duminică un mesaj pe Facebook, la patru zile de la producerea cutremurului din Italia, susţinând că s-a bucurat că niciun politician ”din Peninsulă” ”nu a sărit imediat să ceară schimbarea Guvernului”.

”Vreau să îmi exprim solidaritatea cu poporul italian şi să prezint condoleanţe tuturor familiilor victimelor – români, italieni şi de alte naţionalităţi sau origini! Dumnezeu să fie alături de cei loviţi de această tragedie!”, a scris Ponta pe Facebook.

Deputatul PSD explică şi de ce ”a întârziat câteva zile” cu acest mesaj. Primul motiv invocat este că, iniţial, cutremurul i s-a părut a fi cu ”efecte reduse”. ”Din păcate ceea ce a părut iniţial un cutremur cu efecte reduse se dovedeşte pe zi ce trece o mare tragedie – numărul victimelor (inclusiv români) creşte din păcate fără oprire / ieri a fost zi de doliu naţional în Italia în condiţiile în care sunt identificate alte şi alte persoane afectate.

Al doilea motiv invocat de Ponta pentru ”întârzierea cu câteva zile a acestui mesaj” este că a vrut să vadă cum ”se poziţionează oamenii politici faţă de această tragedie”. ”Am vrut să văd din presa italiană cum se poziţionează oamenii politici faţă de această tragedie (ştiut fiind că noi românii semănăm deseori cu fraţii noştri din Peninsulă) – şi m-am bucurat (pentru Italia) să văd că niciunul nu a încercat să folosească moartea oamenilor pentru un interes politic / niciunul nu a ieşit a doua zi să spună <<Corupţia ucide>> (deşi ceva corupţie au şi ei în ţara lor minunată) / nimeni nu a sărit imediat să ceară schimbarea Guvernului! Solidaritate şi suferinţă – fără a folosi tragediile pentru politică / un exemplu important din partea Italiei”, a mai scris Victor Ponta.

sursa: Gândul

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate