Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Posibile schimbări dramatice pentru cetățenii străini din Marea Britanie. Oficial britanic: Unii cetăţeni ai Uniunii Europene ar putea să fie nevoiţi să părăsească Marea Britanie

in Evenimente/Extern/Stiri online

David Davis, secretarul de stat care reprezintă Marea Britanie în negocierile cu UE pe tema Brexit, mărturisește că se dorește evitarea expulzării a cetățenilor străini din Regatul Unit, dar se ia în calcul și posibilitatea ca aceștia să fie obligați să părăsească țara. Ieșirea Marii Britanii din UE ar putea avea loc în anul 2018.

„Dorim o înţelegere generoasă pentru imigranţii UE care se află acum aici şi o înţelegere generoasă pentru cetăţenii britanici în UE.”, a declarat David Davis pentru Mail on Sunday, adăugând că inițial este se exclude posibilitatea ca străinii din Marea Britanie să fie dați afară. Cu toate acestea, s-ar putea aplica ”dreptul de a rămâne pe termen nelimitat se aplică numai înainte de o anumită dată”, a mai precizat Davis.

Prim-ministrul britanic Theresa May nu garantează drepturile cetățenilor străini din Marea Britanie, afirmând că este absolut necesar ca mai întâi cetățenii britanici din UE să fie tratați corespunzător. Obiectivul Regatului Unit de a reduce migrația este unul clar definit, mai ales după ce oficialii britanici afirmă că ar putea păstra accesul la piaţa unică, dar va scăpa de obligaţia de a respecta regulile UE privind libera circulaţie, în timp ce liderii UE spun că acest lucru este imposibil, că libera circulaţie a persoanelor este un drept cheie, însă Davis a sugerat că „toată lumea se află pe poziţiile de pornire.”

Negocieriele privind Brexit-ul ar putea începe până la finele acestui an, iar ieșirea efectivă a Marii Brotanii din UE s-ar putea produce în anul 2018, după cum precizează secretarul de stat, David Davis.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate