Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Poti avea o firma MODEL, cu toate acestea, te poți trezi cu conturile poprite de Fisc. Motivul este unul halucinant.

in Economie

Ca firmă, poți să-ți îndeplinești obligațiile fiscale foarte corect, poți avea toate actele în regulă, îți poți depune toate declarațiile la timp și îți poți plăti toate taxele și impozitele la termen, dar, cu toate acestea, te poți trezi cu conturile poprite de Fisc. Motivul este unul halucinant.

Concret, motivul pentru care Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) poate pune poprire pe conturile bancare ale unei companii 100% corecte este faptul că aceasta are printre parteneri, furnizori sau beneficiari, firme care nu-și îndeplinesc la fel de conștiincios obligațiile față de Fisc.

Un avocat specializat pe probleme fiscale și comerciale spune că, recent, a venit un client extrem de supărat din cauză că Antifrauda i-a poprit toate conturile și i-a blocat activitatea pe motiv că partenerii săi comerciali (furnizori de bunuri și beneficiari ai unor servicii) nu și-ar fi depus declarațiile 394.

Potrivit avocatului, „în mod evident și ilogic, clientul meu este considerat vinovat pentru eventualul prejudiciu creat de partenerii săi”. Culmea este că declarațiile 394 fuseseră de fapt depuse, dar Antifrauda nu are suficient personal ca să facă verificări minuțioase, „așa că preferă să se concentreze pe aplicat sancțiuni contribuabililor corecți, care încă mai ţin steagul sus, încăpăţânându-se să supraviețuiască”.

Și avocatul Iulian Urban le atenționa, în trecut, pe firme: „Dacă aveți parteneri de afaceri cu datorii la Fisc, vă puteți trezi cu conturile blocate”. În contextul metodei terțului poprit, putem vorbi despre „transformarea Fiscului în recuperator de creanțe”, mai spunea avocatul.

Astfel, potrivit acestuia, dacă o firmă are datorii la bugetul de stat din cauza creanțelor nerecuperate de la partenerii de afaceri, aceasta se poate adresa Fiscului pentru recuperearea sumelor, astfel încât din acești bani să poată fi plătite obligațiile fiscale restante.

Dacă o firmă înregistrează datorii la stat din cauza faptului că alte firme nu au efectuat plățile necesare, aceasta poate merge la Fisc cu lista tuturor datornicilor. Inspectorii vor merge în inspecție fiscală și, aplicând metoda terțului poprit, pot stinge datoria firmei la bugetul de stat din sumele pe care le recuperează de la societățile comerciale care nu au efectuat plățile în timp util.

Dacă firma alege să se prezinte cu lista celor de la care are de recuperat datorii, acestea trebuie să fie susținute de un titlu executoriu, document ce conferă Fiscului puterea de a atrage la bugetul statului suma respectivă.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Economie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate