Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Povestea de viață EMOȚIONANTĂ! Tânărul care a învins toate barierele pentru a-şi împlini visul

in Stiri online

Ionel Petrea, în vârstă de 32 de ani, este noul director al şcolii din comuna Fârdea, judeţul Timiş. Până aici, nu e nimic ieşit din comun, doar că directorul Petrea este unul dintre tinerii care au crescut la orfelinat, fiind părăsit de mamă, imediat după naştere, la spitalul din Făget.

Ionel a ajuns într-un centru de plasament de la Lugoj, loc în care avea să-şi petreacă viaţa până la vârsta de 18 ani, scrie cancan.ro.

Cea mai mare durere a lui Ionel a fost că mama sa l-a declarat mort şi că nici până în ziua de astăzi nu a vrut să-l recunoască, deşi o întâlneşte aproape zilnic pe străzile oraşului Făget.

Când era în clasa a opta, fraţii mamei sale au aflat că Ionel trăieşte într-un orfelinat din Lugoj şi s-au dus să-l caute. L-au găsit şi i-au spus cine este, dar şi că mama lui trăieşte. Unul dintre fraţi l-a luat şi l-a dus să o cunoască.

A realizat că şcoala e singura lui şansă să supravieţuiască

“Am venit la Făget, unde mama era magazioneră la Gostat, şi au chemat-o. A venit, s-a uitat de la distanţă la mine şi a spus că trebuie să plece, că ea are treabă. Eu, din momentul când am intrat acolo, am început să plâng, nu m-am putut abţine”, a povestit Ionel, pentru cancan.ro.

Ionel a crescut şi a realizat că singura lui şansă să nu ajungă pe străzi e să se ţină de şcoală şi să-şi facă un rost în viaţă.

“La facultate am ajuns datorită doamnei Elena Boţ, care a fost directoarea centrului de plasament din Lugoj. Ea mi-a găsit un sponsor, un olandez, care mi-a finanţat studiile, dar cu obligaţia din partea mea să-i trimit un e-mail în fiecare lună şi să-l informez cu situaţia mea şcolară. Universitatea mi-a dat cămin gratuit, iar cu masa m-a ajutat pastorul Ionel Ţuţac, să pot să mănânc la cantina unui liceu din Timişoara”, povesteşte tânărul profesor.

Din postura de om care a reuşit în viaţă, Ionel îi mulţumeşte zilnic lui Dumnezeu şi le mulţumeşte tuturor celor care l-au ajutat: asistente medicale, educatoare, profesori, rude. Ionel este conştient că, fără sprijinul acestor, oameni, destul de mulţi la număr, nu ar fi ajuns unde este.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate