Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Povestea ”izvorului cu apa vie” de la Ocolis, ar ”ajuta” la cresterea in inaltime a oamenilor.

in Curiozitati

In Muntii Apuseni, din comuna Ocolis, exista un izvor despre care se spune ca ar avea proprietati deosebite. Denumit si ”izvorul cu apa vie”, acesta ar ”ajuta” la cresterea in inaltime a oamenilor.

Povestea ”izvorului cu apa vie” de la Ocolis isi are ”radacinile” in patania unui tanar care, dupa ce a baut apa din fantana situata in apropierea Cheilor Runcului, ar fi crescut brusc cu cativa centimetri.

apa-vie_opt.png11-593x360

Localnicii au pus fenomenul pe seama cresterii naturale a tanarului, dar unii mai curiosi au incercat si ei apa miraculoasa.

Surpriza mare pentru acestia a fost ca si ei ar fi crescut la fel dupa ce au baut apa. La fel s-ar fi intamplat si cu plantele, care ar fi cunoscut o dezvoltare mult mai rapida daca erau udate cu aceasta apa. Renumele izvorului de la Runc a depasit curand granita comunei si a ajuns pana la Cluj.

Un doctor de aici a venit, a studiat si consumat apa, dar nu a oferit oficial o explicatie: este sau nu vorba despre ”apa vie”. ”Medicul a dus apa si a verificat-o in laboratoare pe la Cluj si a zis ca este extraordinara. Satenii se duc si acum acolo dupa apa pentru ceaiuri si vin si de prin localitatile din jur, Posaga si Salciua.

O explicatie relativ stiintifica care ar fi ramas de pe urma studiului ar fi urmatoarea: ”proprietatile apei de la Runc sunt asemanatoare cu cele ale unui dispozitiv radionic. Acesta, combinand elemente de radionica si organicitate si focalizand un flux energetic extrem de puternic incarca apa in asa masura, incat dupa udarea cu lichidul astfel obtinut, plantele cresc vizibil mai repede”. Intre timp, fenomenul a fost uitat, iar apa cu proprietati naturale deosebite a ramas doar pentru locuitorii zonei.

Sursa: adevarul

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate