Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Poziţia ROMSLOT – Asociaţia Organizatorilor de Sloturi cu privire la petiția de interzicere a jocurilor de noroc în toate locurile publice din România iniţiată de către doamna Ioana Cristea

in Articole

– Noua legislație a jocurilor de noroc crește nivelul de control al pieței și impune reglementări mult mai exigente –

Referitor la petiția de interzicere a jocurilor de noroc în toate locurile publice din România iniţiată de către doamna Ioana Cristea, ROMSLOT – Asociaţia Organizatorilor de Sloturi face următoarele precizări:

Jucătorii asociază sloturile cu beneficii precum socializare, distracţie şi relaxare, conform celui mai recent studiu ce analizează profilul jucătorului de sloturi, o cercetare reprezentativă la nivel naţional realizată de GfK România. Vorbim, deci, despre o industrie de divertisment, iar problemele unor jucători sunt cazuri excepţionale. Pentru aceştia, asociaţiile de profil au dezvoltat programe speciale, menite să ţină riscul apariţiei unor probleme de joc sub control, cum este „Joc Responsabil”. Programul oferă ajutor specializat gratuit atât persoanelor cu probleme, cât şi familiei şi apropiaţilor acestora, având acoperire națională. „Joc Responsabil” pune la dispoziție o linie telefonică de tip TEL-VERDE, prin intermediul căreia jucătorii au posibilitatea de a lua legătura cu un psiholog şi de a primi consiliere telefonică gratuită. De asemenea, aceştia se pot programa la şedinţe gratuite de evaluare şi consiliere la unul din cabinetele programului din București, Cluj și Iași sau se pot auto-testa online, pe site-ul dedicat www.jocresponsabil.ro. Trebuie menţionat că specialiştii susţin faptul că problemele de joc apar, de fapt, pe fondul unei alte probleme nerezolvate, fiind important să fie depistată cauza acesteia și nu sunt cauzate de joc în sine.

Totodată, în lipsa unor dovezi clare care să demonstreze o relație de cauzalitate între problemele de joc și sinucideri, considerăm că astfel de afirmații deformează realitatea și dezinformează publicul.

În ceea ce privește prezența aparatelor de joc în baruri, cluburi și restaurante, legislația jocurilor de noroc NU permite instalarea aparatelor de sloturi în astfel de locații și reglementează diferit sălile dedicate de jocuri față de acestea. Mai exact, în baruri, cluburi și restaurante este permisă doar instalarea aparatelor electronice atribuitoare de câştiguri cu risc limitat, caracterizate de o miză de joc mică și de un câștig posibil redus.

Referitor la taxele și impozitele plătite de operatorii de sloturi, menționăm că acestea sunt plătite în avans și au generat un venit la bugetul de stat de 255 milioane de EUR. Declarația regăsită în petiție conform căreia “marii jucători de pe piaţă, reprezentaţi de diferite companii internaţionale, nu au plătit nicio taxă statului român” nu este conformă cu realitatea. În privința listei negre a Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) se face o confuzie cu acele cazuri în care noile reglementări legislative au impus licenţiere a operatorilor de jocuri de noroc online, astfel este vorba de lista neagră a site-urilor de jocuri de noroc online care nu sunt licențiate în România și nu are nicio legătură cu operatorii de sloturi.

În încheiere, dorim să menţionăm că industria de sloturi este extrem de bine reglementată şi controlată, trecând recent printr-o schimbare majoră de legislaţie ce a crescut nivelul de control şi transparenţă. Ne arătăm deschiderea către dialog cu doamna Ioana Cristea şi îi punem la dispoziţie expertiza noastră în domeniul jocului responsabil pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru protejarea jucătorilor. Ne dorim o industrie responsabilă şi transparentă, ce promovează o experienţă frumoasă în sala de joc bazată pe conceptul de divertisment.” – a declarat Viorela Radoi, Director Executiv ROMSLOT – Asociaţia Organizatorilor de Sloturi.

——————————————————————————————————————————-

ROMSLOT – Asociația Organizatorilor de Sloturi reunește operatori şi producători de sloturi şi le reprezintă interesele în faţa instituţiilor statului. ROMSLOT este membru EUROMAT (The European Gaming and Amusement Federation – cea mai importantă asociaţie a industriei la nivel european) şi are, astfel, acces la ultimele informaţii despre tendinţele de pe piaţa europeană de slot – machines. Totodată, ROMSLOT este şi membru al Uniunii Generale a Industriașilor din România (U.G.I.R.).

Principalul obiectiv ROMSLOT este să eficientizeze modul de reglementare a jocurilor de tip slot-machine în România, dar şi să rezolve problemele punctuale ale membrilor săi. Asociaţia îşi propune să asigure existenţa unui cadru legislativ aplicabil, echitabil, bazat pe nevoile operatorilor şi producătorilor din piaţă.

ROMSLOT împreună cu Romanian Bookmakers derulează proiectul „JOC RESPONSABIL” (www.jocresponsabil.ro), singurul program din România care oferă ajutor persoanelor cu probleme de joc, dar şi familiilor acestora. Programul asigură metode de auto-testare online, o linie telefonică gratuită de tip TEL-VERDE 0800.800.099 prin intermediul căreia jucătorii au posibilitatea de a lua legătura cu un psiholog și de a primi consiliere telefonică şi se pot programa pentru şedințe gratuite de evaluare și consiliere la unul dintre cabinetele programului din Bucureşti, Cluj sau Iaşi.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate