Sursa foto: Gustos.ro
Blatul: 5 ouă, 1 cană zahăr, 200g făină, 1 linguriță bicarbonat
Crema: 500ml lapte, 1 cană zahăr, 5 linguri făină, 100g unt sau margarină, vanilie sau coajă de lămâie
Mod de preparare: Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul treptat, se pun gălbenuțurile amestecate cu un pic de sare, apoi făina (în ploaie), bicarbonatul stins în puțin oțet și puțină esență de vanilie, după care turnăm în tavă amestecul și îl băgăm în cuptorul bine încins.
Laptele amestecat cu zahărul și lămâia se fierb amestecându-se permanent să nu se facă cocoloașe, până se obține un amestec gros și se adaugă untul și vanilia sau coaja de lămâie.
Se rad 10 mere, se călesc cu puțin zahăr, unt și se lasă să se răcească.
După ce toate s-au răcit, se așează blatul pe planșetă, se pune crema, merele și un strat de frișcă peste care se poate rade și puțină ciocolată.