Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Predoiu: PNL va elabora un proiect de introducere a soluțiilor Curţii Constituţionale în corpul Codurilor penale

in Articole/Centru Media/Evenimente/Politic/Stiri online

   Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a anunţat că a primit din partea PNL sarcina să elaboreze un proiect de introducere a soluțiilor Curții Constituționale în corpul Codurilor penale. Acestea, susţine el, ar putea fi gata în maximum zece zile.

   „Am primit din partea PNL sarcina să elaborez un astfel de proiect de introducere a soluțiilor Curții Constituționale în corpul celor două Coduri, ca să aliniem legile la deciziile CCR și la Directiva europeană privind drepturile omului și garanțiile procesuale. O să asamblăm, la începutul săptămânii viitoare, un grup de lucru care sperăm ca în 7-10 zile să finalizeze acest proiect, oricum estimez că ne vom mișca mai repede decât Ministerul Justiției„, spune Predoiu, pe pagina oficială a Partidului Naţional Liberal.

   După ce se va avea un text de lucru, Liberalii se vor întâlni cu partidele din Opoziție pentru discuţii pe acest proiect, neexcluzându-se nici discuțiile cu PSD, deoarece se doreţte „să fie o lege bună și să nu fie pretext pentru a introduce în legi tot felul de ‘inovații’ care de fapt urmăresc interese personale„, a mai spus Predoiu.

   El a mai adăugat că, în viziunea PNL, Codurile penale trebuie amendate strict prin introducerea soluțiilor CCR în corpul legilor și alinierea acestora la recenta Directivă a Uniunii Europene privind drepturile omului și garanțiile procesuale şi că Ajustările legislative nu trebuie să fie un pretext pentru subminarea Justiției„. (foto:pnl.ro)

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web