Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Pregatiri intense pentru război într-o zonă cu miliarde de barili de petrol!

in Extern

Statele Unite și Rusia, cei doi rivali geopolitici, își antrenează forțele militare pentru război într-o zonă cu miliarde de barili de petrol

arctic-military-putin-security.si_

Recenta vizită a președintelui Barack Obama în Alaska a atras atenția lumii asupra schimbărilor climatice globale, dar și a tensiunilor de securitate, care ar putea rezulta dintr-o încălzire a regiunii arctice, se arată într-o analiza publicată de agenția de presă Reuters.

Experții consideră că sub apele din Arctica ar putea exista sute de miliarde de barili de petrol neexploatați. Cum Polul Nord devine mai accesibil și mai valoros, țările arctice se pregătesc pentru o concurență serioasă şi asta fiindcă Statele Unite și Rusia, rivali geopolitici, sunt și niște vecini arctici incomozi.

Din ce în ce mai multe forțe militare ale Rusiei și Statelor Unite sunt dislocate pe calota glaciară a Oceanului Arctic, dar și în adâncurile acestuia. Kremlinul deține avantajul la suprafața oceanului, iar Pentagonul domină sub luciul apei. Ambele țări au trupe militare terestre, iar Washingtonul dorește să creeze o flotă de avioane invizibile de înaltă tehnologie, special pentru această zonă.

Moscova a ales să investească în spărgătoare de gheață pentru a-și dezvolta proiecte de-a lungul frontierei sale arctice, în timp ce Washingtonul a preferat să-și cheltuie banii pentru dotarea cu submarine și avioane, care sunt la fel de utile și în afara regiunii arctice. După vizita lui Barack Obama în Alaska, Casa Albă a anunțat că adminstrația va achiziționa noi spărgătoare de gheață moderne. Garda de Coasta a Statelor Unite are în acest moment doar trei spărgătoare, în timp ce alte companii americane dețin altele două.

Adminstrația va propune accelerarea achiziționării unui spărgător de gheață puternic până în anul 2020, dar și începerea construirii unor noi astfel de nave speciale. În prezent, Rusia deține 22 de spărgătoare de gheață, iar industria rusă are alte 19 nave specializate. De asemenea, Moscova are încă 11 spărgătoare de gheață în construcție sau planificate.

Strategia Statelor Unite se bazează mai puțin pe vasele de suprafață, precum Rusia, și mai mult pe submarine. Flota americană dispune de 41 de submarine cu propulsie nucleară și cu echipamente capabile să spargă gheața arctică. În schimb,Rusia are doar 25 de astfel de submarine.

Terestru cele două țări sunt apropiate, ca număr de militari. Armata Statelor Unite din regiune este compusă din trei brigăzi de luptă, formate fiecare din aproximativ 3.000 de soldați. Armata rusă arctică este puțin mai mică decît a SUA, ea incluzând două brigăzi de luptă dotate cu vehicule blindate. Cu toate acestea, unități de militari ruși din afara zonei sunt trimise în mod regulat în Arctica.

La fel ca şi în timpul Războiului Rece, forțele rusești vor continua să domine apele Oceanului Arctic, în timp ce armata americană își va păstra dominația sub gheață și la suprafața acesteia. Între timp, ambele țări pregătesc mii de soldați din cadrul trupelor terestre pentru operațiuni în Arctica.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate