Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Premieră: eliminată de la Bac, şi-a recâştigat diploma în instanţă!

in Evenimente/Pedagogie

Caz fără precedent în învăţământul şi justiţia din România. După ce au fost eliminaţi după susţinerea examenului de Bacalaureat, 12 elevi şi-au recâştigat diploma în urma procesului de la tribunalul Bihor.

Judecătorii Tribunalului Bihor s-au pronunţat în cazul Alexandrei Burtă, eleva de nota 10 eliminată de la Bacalaureat. Magistraţii au suspendat procesul verbal care a dus la eliminarea elevei, astfel că tânăra de nota 10 a câştigat prima bătălie a nedreptăţii. Alexandra este o elevă excepţională şi a fost şefă de promoţie a Colegiului „Unirea” din Ştei.

Judecătorii au decis să admită acţiunea formulată de Alexandra şi să suspende efectele procesului verbal de sancţionare a candidatului

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul altor 11 elevi care au acţionat decizia în Instanţă.

Vestea a fost primită cu bucurie în special de elevi, dar şi de părinţi. Aceştia speră ca în final să arate că au avut dreptate şi că eliminarea elevilor s-a făcut pe nedrept.

” Am primit sentinţa cu bucurie. Am cerut să se suspende procesul verbal de eliminare şi să se acorde nota la proba E) c), până la judecarea pe fond. Sperăm să obţinem cât mai repede diplomele sau adeverinţele care ţin locul diplomelor de Bacalaureat, iar copiii să se poată înscrie la facultate, să-şi urmeze visul pentru care s-au pregătit şi pentru care au învăţat atâţia ani. Suntem siguri că vom câştiga şi pe mai departe”, a spus Voicu Burtă, tatăl Alexandrei Burtă, şefa de promoţie.

108 elevi, printre care şi Alexandra, au fost eliminaţi de la proba E)c) a examenului de Bacalaureat, după ce o profesoară de la Timiş a observat 42 de rezolvări identice în timp ce le corecta lucrările. Profesoara a sesizat Ministerul Educaţiei care a deschis o anchetă. Astfel, cel mai la însemână a fost vizionarea înregistrărilor din timpul examenului de Bacalaureat de la Ştei. Imaginile arată cum în 10 din cele 14 săli de examen elevii copiază, unii chiar ajutaţi de profesorii supraveghetori.

Comisia Naţională de Bacalaureat a solicitat constituirea unei comisii de cercetare disciplinară a profesorilor asistenţi din sălile în care examenul la proba de matematică pare să fi fost fraudat.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate