Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Premieră națională pentru alpinism: Horia Colibășanu a cucerit vârful Everest fără șerpași și fără oxigen suplimentar

in Articole/Sport/Stiri online

Marți dimineață, la ora 06:20, alpinistul Horia Colibășanu a cucerit cel mai înalt vârf de pe Pământ, după o ascensiune care a durat aproape 12 ore, ultima tabără a lui Horia fiind la 8.300 m.

Vârful Everest(8.848 metri), din Munții Himalaya, este cel de-al optulea de peste 8.000 de metri în palmaresul sportiv al lui Horia Colibășanu. Sportivul timișorean își dorește să urce pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri.

Alpinistul timișorean a reușit o performanță remarcabilă nu numai pentru alpinismul românesc, ci și pentru cel internațional, deoarece a urcat pe vârful Everest fără oxigen suplimentar și fără o echipă de șerpași care să-l ajute.

Imediat după ce a ajuns pe vârf, Horia Colibășanu a transmis:”A fost oribil de greu, foarte, foarte frig. Am reușit. Sunt bine, fac pozele de pe vârf și cobor. De partea cealaltă a vârfului se văd expedițiile care urcă pe ruta sudică.”

Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, l-a felicitat pe alpinistul Horia Colibășanu și a spus:”Succesul său este o victorie a curajului și a tenacității, a spiritului temerar, așa cum este spiritul Timișoarei. Horia Colibășanu este Cetățean de Onoare al Timișoarei, titlu ce i-a fost conferit pentru întreaga activitate sportivă și pentru contribuția sa la creșterea renumelui Timișoarei în țară și în lume(…)Mult succes, Horia, în continuare. Timișoara este alături de tine.”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate