Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Premieră: un român, ales primar în Spania

in Evenimente/Stiri online

Aurel Truţă este primul român care a fost ales primar al unei localităţi din Spania. Povestea sa nu diferă foarte mult de a multor român care a plecat în căutarea unui loc de muncă şi a unei noi vieţi în afara ţării.

De când a ajuns în Spania a lucrat în diverse locuri: a fost culegător de măsline, a lucrat în servicii hoteliere apoi şi-a deschis propriul bar şi a pus bazele unei firme de construcţii la Madrid. S-a îndrăgostit însă de ţinututul Paramo de Boedo, acolo unde şi-a adus şi familia şi afacerile.

Aurel Truţă nu s-a gândit niciodată că ar putea să candideze aici, totuşi Partidul Popular i-a propus să-şi încerce norocul pentru funcţia de primar al localităţii în care trăieşte. Şi a fost ales de oameni. Este vorba de fapt despre o funcţie care nu este remunerată, localitatea fiind destul de mică. A devenit astfel primul român ales primar în Spania.

Comuna Paramo de Boedo include trei sate cu un total de 98 de locuitori, iar Aurel Truţă spune că i-a plăcut de la început regiunea pentru că seamănă cu România. „Am realizat lucrări de construcţii în Cantabria şi de la început mi-a plăcut nordul Spaniei, pentru climă şi oamenii de aici”, spune Aurel Truţă, citat de gazetaromâneasca.com.

Cât despre campanie, primarul spune că nu au existat mitinguri sau manifestaţii publice: „Nu am făcut campanie deloc, dar am vorbit cu oamenii din localitate. Am primit 53 de voturi din 81 şi majoritatea provin de la localnici. M-au votat spaniolii pentru că în comună nu locuiesc alţi români. Sunt înregistraţi câţiva români, dar în realitate, trăiesc în alte localităţi. Un român, coleg de-al meu, ar fi trebuit să voteze, dar printr-o eroare informatică nu a fost trecut în registrul electoral”, a mai precizat primarul comunei Paramo de Boedo, Aurel Truţă.

Aurel Truţă are 39 de ani, s-a născut în Alba Iulia şi locuieşte de 15 ani în Spania. Este căsătorit şi are un copil şi are o fetiţă de 6 ani. El a mai mărturisit că înainte de plecarea din ţară a fost membru al Partidului Ecologist.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate