Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Premierul Tudose: „Nu putem să guvernăm cu forţa, împotriva a ceea ce vrea poporul român”

in Politic

Premierul Mihai Tudose a anunţat luni seară că urmează o „miniremaniere guvernamentală”, precizând că va lua o decizie săptămâna aceasta cu privire la plecarea unor miniştri din Guvern, potrivit Agerpres.

„Nu iese nimeni la pensie din această funcţie şi prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile, la un moment dat trebuie să pleci. Aţi pomenit de acel sondaj. Nu sunt sociolog, dar din ce am vorbit cu ceilalţi, dacă nu ai mâncat nişte copii cruzi dimineaţă, n-ai cum să cazi în două săptămâni de la 40 şi – la 20. (…) Mai mult, târgul e mic, se află cine a comandat-o, cum a comandat-o – în regulă, trecem peste. Dar şi presupunând că – de aici a apărut şi problema cu demisia -, presupunând că e adevărat (…), vom vedea. Eu sunt acolo să guvernez pentru români. Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toţi”, a declarat Tudose la Antena 3.

Potrivit şefului Executivului, nu se poate guverna „cu forţa”.

„Nu putem să guvernăm cu forţa, împotriva a ceea ce vrea poporul român. De aici pleacă nemulţumirea mea şi-atunci, dacă lucrurile stau aşa, o analiză, ori sunt eu de vină, prin ce fac sau nu fac, sau sunt nişte lucruri în guvern care justifică aceste cifre – prezenţa unor miniştri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor miniştri sau lipsa de rezultate – şi săptămâna asta voi lua nişte decizii, dure, dar necesare”, a spus Tudose.

Întrebat dacă acest sondaj făcut public ar putea fi „un joc”, Tudose a răspuns: „Foarte corect. (…) Haideţi să spunem că este adevărat, plec de la premisa că este adevărat. Dacă este aşa, repet, sunt două probleme – ori am eu o problemă şi trebuie să plec acasă, ori sunt nişte probleme în guvern şi trebuie să le reglăm”.

Totodată, chestionat dacă aceste probleme ar putea fi legate de existenţa unor miniştri cu probleme penale în guvern, Tudose a răspuns: „Da. (…) Dacă tot facem un reset la partea de imagine şi de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt cel puţin încă doi miniştri, pe care am să-i rog să părăsească cabinetul. (…) O miniremaniere. (…) Sunt trei (miniştri – n.r.) cu probleme, care, într-adevăr, creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi unele dintre situaţii şi la nivel de Comisie Europeană”.

Şeful Executivului a mai spus că îşi va asuma propunerile privind remanierile din Guvern şi le va supune votului coaliţiei de guvernare.

„O să anunţ săptămâna asta, o să anunţ întâi partidul, evident, nu la televizor (…) O să îmi asum propunerile şi o să le supun votului coaliţiei”, a arătat Tudose.

El a precizat că a găsit şi soluţiile privind înlocuirile, însă nu a luat o decizie finală. „Nu am o decizie finală. Am găsit nişte soluţii bune, dacă între timp apare ceva mai bun, e ok”, a mai afirmat premierul, scrie capital.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate