Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Premierul Victor Ponta este urmarit penal in dosarul lui Dan Sova

in Politic

Premierul Victor Ponta este urmarit penal in dosarul lui Dan Sova, pentru fapte comise cand era avocat, insa DNA a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale Camerei si pentru conflict de interese, in cazul promovarii lui Sova in Guvern, fapta comisa din pozitia de prim-ministru.

DNA precizeaza, intr-un comunicat, ca procurorii au constatat ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Ponta si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale).

Pentru ca aceste fapte ar fi fost comise de Ponta in calitate de prim-ministru, pentru a fi urmarit penal, este necesar un aviz din partea Camerei Deputatilor.

Perindarile lui Sova in Guvern

DNa arata ca, in calitate de prim-ministru al Romaniei, Victor Ponta l-a desemnat pe Dan Sova, in luna august 2012, in functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentul, in luna decembrie 2012, in functia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, in luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor, si in luna martie 2014 – ministru al Transporturilor, in conditiile in care seful Executivului a beneficiat in trecut de foloase din partea lui Sova, constand in sume de bani (in total aprox. 250.000 lei) si dreptul de folosinta gratuita a unui autoturism.

Din probele procurorilor, reiese ca Ponta a beneficiat, lunar, in perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, de sume de bani cuprinse intre 7.900 lei si 14.000 lei, in total 181.439,89 lei, in temeiul unei conventii fictive de conlucrare profesionala in domeniul juridic incheiata intre SCA „Sova si Asociatii” reprezentata de Sova si cabinetul de avocatura al lui Ponta.

Totodata, in perioada noiembrie 2008 – iunie 2009, seful Guvernului a beneficiat in mod gratuit de dreptul de folosinta al autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10, achizitionat de SCA „Sova si Asociatii” in sistem de leasing financiar de la Romstal Leasing (rate in valoare de aprox. 6.000 lei/luna), iar ulterior, in luna iunie 2009, de sumele de bani reprezentand avansul si alte cheltuieli aferente contractului de leasing in momentul preluarii acestuia de catre Ponta, in total suma de 79.641,11 lei.

DNA a cerut aviz Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale a lui Ponta, deputat PSD.

Totodata, DNA a anuntat ca Ponta este urmarit penal, fiind acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor.

Pentru ca aceste infractiuni ar fi fost comise cand Ponta era avocat si nu ocupa o functie de ministru, nu a fost nevoie de o solicitare a DNA pentru ridicarea imunitatii.

Isi da Ponta demisia?

Premierul a fost audiat, aproximativ 20 de minute, vineri la DNA. La iesire, Victor Ponta a declarat ca are calitatea de suspect in dosarul Dan Sova, acuzatiile vizand activitatea sa anterioara de avocat. De asemenea, premierul a declarat ca este acuzat si de conflict de interese, toate detaliile urmand sa fie anuntate oficial de DNA.

„Am venit la DNA ca orice om normal. O sa ne cheme pentru declaratii”, a mai spus premierul.

Intrebat daca isi da demisia, Victor Ponta a declarat: „La DNA nu facem politica, politica o facem in Parlament”.

Sursa: ziare.com

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate