Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Prepara o friptura in stil englezesc

in Retete

INGREDIENTE:

  • 1,5 kg muschi de vita curatat de grasime, rulat si legat
  • 4 linguri mustar
  • 450 ml supa clara de vita
  • sare si piper

Legume la cuptor:

  • 1,25 kg cartofi fainosi, curatati si taiati bucatele
  • 700 g pastarnaci tineri, taiati in jumatate pe lungime
  • 700 g morcovi tineri, taiati pe lungime
  • 3 linguri ulei
  • 700 g buchetele de broccoli

MOD DE PREPARARE: Se incinge cuptorul la 180 grade C, se pune carnea, cu partea cu grasime in sus, intr-o tava de copt, pe grilajul cuptorului. Se asezoneaza cu sare si piper si se unge cu trei linguri de mustar, daca se doreste. Se gateste carnea in cuptor, timp de o ora (in sange) sau o ora si 15 minute (mediu facuta) sau o ora si 30 de minute (bine facuta), umezind-o ocazional cu sucul lasat in tava. Se prepara apoi legumele. Se pun cartofii intr-o oala cu apa clocotita si se fierb 5 minute. Se scurg si se readuc in oala, apoi se acopera oala si se scutura viguros pentru a lovi suprafetele cartofilor (asta ii face ca fie mai crocanti). Se pun pastarnacii si morcovii in alta oala mare, cu apa clocotita si se fierb 3 minute, apoi se scurg. Cu o ora inainte de incheierea timpului de gatit al carnii, se pun doua linguri de ulei intr-o tava de copt neaderenta si cealalta lingura de ulei in alta tava de copt neaderenta. Se incing rezistentele electrice din partea suoerioara a cuptorului, apoi se adauga cartofii in tava, cu 2 linguri de ulei, iar pastarnacii si morcovii in cealalta. Se amesteca bucatile de legume pana ce fiecare dintre ele este unsa uniform cu ulei, apoi ambele tavi se introduce in cuptor (tava cu cartofi deasupra carnii, iar cea cu legume dedesubt). Dupa 30 de minute se intorc cartofii si legumele ca sa se rumeneasca uniform. Cand carnea este facuta, se scoate din cuptor si se creste temperature la 220 grade C. Se pune carne ape un platou incalzit, se acopera cu folie de aluminiu si se pastreaza calda. Intre timp, se fierb in aburi buchetelele de broccoli timp de 10 minute si se prepara un sos: se scurge grasimea din tava de copt unde a fost carnea, lasand sedimentele in tava. Se pune tava pe foc si se toarna supa clara in ea. Se da in clocot, amestecand si racaind reziduurile de pe fundul tavii, apoi se fierbe incet pana se evapora cam jumatate din lichid. Se asezoneaza si se amesteca in sos mustarul ramas. Cand se serveste, se pune carne ape un platou cald si se inconjoara cu cartofii si legumele rumenite la cuptor. Se pune broccoli intr-un castron. Se adauga la sos tot sucul carnii scurs din primul platou, se amesteca bine si se spumeaza grasimea de la suprafata. Se toarna sosul intr-o sosiera si se serveste imediat.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Retete

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web