Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Presa americana, despre țara noastră: „România ar putea fi considerată „cea mai frumoasă ţară a Europei”

in Turism

Potenţialul turistic al României a fost elogiat într-un articol publicat sâmbătă de site-ul american The Huffington Post, în care se afirmă că ţara noastră ar putea fi considerată „cea mai frumoasă din Europa”.

Autoarea articolului, Patti Morrow, blogger, fotograf şi jurnalist specializat în călătorii, s-a declarat impresionată, printre altele, de Transfăgărăşan, arhitectura cosmopolită din Bucureşti, bisericile fortificate din Transilvania şi de castelele Bran şi Peleş.

În acest articol preluat de Agerpres, intitulat „Is Romania Europe’s Prettiest Country? It Just Might Be” („Este România cea mai frumoasă ţară a Europei? Chiar ar putea fi”), Patti Morrow a elogiat câteva obiective turistice ale României: „pieţe din oraşe încântătoare ce datează din timpuri medievale, dealuri cu pante blânde care se întind cât vezi cu ochii, castele învelite în misterul Contelui Dracula, perspective minunate asupra culmilor stâncoase ale munţilor şi o reţea ce pare infinită de fortăreţe şi biserici”.

„Şi să nu uităm de Transfăgărăşan – fără îndoială cel mai spectaculos drum din lume. Frumuseţea naturală a României şi diversitatea ei culturală ar putea să vă surprindă. Mărginită de Marea Neagră din sud-estul Europei, printre atracţiile acestei ţări se află şi fluviul Dunăre şi Munţii Carpaţi”, a adăugat jurnalista americană în debutul articolului.

Patti Morrow a grupat obiectivele turistice ale României în trei categorii principale: „Oraşe, cetăţi şi sate”, „Castele, fortăreţe şi biserici fortificate” şi „Alte atracţii”.

ORAŞE, CETĂŢI ŞI SATE 

După vizita sa în România, Patti Morrow spune că ţara noastră – şi în special Transilvania – este locul în care se află „unele dintre cele mai bine conservate oraşe medievale din Europa”.

Jurnalista a vizitat însă mai întâi Bucureştiul şi s-a declarat impresionată de Palatul Parlamentului, labirintul de străduţe pavate cu piatră cubică şi arhitectura specială din centrul vechi al capitalei, cunoscută în trecut şi sub denumirea de „Micul Paris”. Ea a apreciat şi magazinele de antichităţi, cafenelele şi galeriile de artă din Bucureşti.

Informându-i pe cititorii americani în legătură cu istoria Sibiului, jurnalista reaminteşte că localitatea a fost înfiinţat în secolul al XII-lea de saşii germani şi le semnalează faptul că oraşul, al cărui centru şi-a păstrat splendoarea medievală, „este probabil unul dintre cele mai frumoase din România sau poate chiar din Europa”. Sunt menţionate în acest articol arhitectura medievală, turnurile bine conservate, străzile înguste, clădiri din secolul al XVII-lea, celebrul Pod al Minciunilor şi cele două pieţe dominate de biserici – Piaţa Mare şi Piaţa Mică. Patti Morrow a reamintit şi despre Festivalul Internaţional de Teatru organizat la Sibiu în fiecare an în luna iunie.

Continuându-şi călătoria prin Transilvania, Patti Morrow a apreciat biserica fortificată din Saschiz, inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO, şi a alocat un spaţiu mai mare Sighişoarei, despre care afirmă că este „unul dintre cele mai frumoase şi mai bine oraşe medievale din Europa”. Jurnalista americană a apreciat arhitectura locală, clădirile din secolul al XVI-lea, graţie cărora Sighişoara poate fi comparată cu „ambianţa magică din oraşul vechi din Praga şi cu Viena”. Ea a reamintit şi faptul că Sighişoara este locul în care s-a născut Vlad Dracul, sursa de inspiraţie a personajului literar Dracula.

În Sibiel, Patti Morrow a experimentat viaţa la ţară, cazându-se în pensiunea bunicii Eugenia, unde a a învăţat să prepare brânză şi mămăligă şi a apreciat gastronomia locală, în special afinata şi plăcinta cu mere.

În Braşov, oraş înfiinţat de cavalerii teutoni în anul 1211, jurnalista americană s-a declarat fermecată de combinaţia colorată şi spectaculoasă de arhitectură gotică, barocă şi renascentistă.

Patti Morrow a făcut apoi şi o vizită în Biertan, unde a admirat biserica fortificată locală, datând din secolul al XV-lea şi care a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO.

CASTELE, FORTĂREŢE ŞI BISERICI FORTIFICATE 

După ce a vizitat Branul, jurnalista a spus că acest obiectiv turistic, cu turnuri medievale, turnuleţe, pasaje subterane şi scări în spirală, reprezintă „cel mai notoriu bastion al României”. Reamintind cititorilor ei că Branul datează din 1212, jurnalista a explicat şi misterul şi miturile care înconjoară acest castel, asociat adeseori cu legenda Contelui Dracula.

Citeste mai mult pe capital.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Turism

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate