Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Presa internațională: Râmnicu-Vâlcea, cea mai săracă zonă din România și epicentrul criminalității virtuale

in Articole

Un reportaj realizat în România de către jurnaliștii de la sinfriltros.com scoate la suprafață așa-numita zonă din țara noastră unde infracțiunile cibernetice se numără pe metru pătrat. Râmnicu-Vâlcea, județ clasificat de jurnaliști ca fiind cel mai sărac din România și epicentrul criminalității. Se dau și explicații- salariul mic și studiul informaticii de la vârste fragede.

”În zona cea mai săracă și sălbatică din România, unde agricultorii conduc căruțe în loc de tractoare găsim Râmnicu-Vâlcea, numit și “Hackerville”. Aici tinerii conduc mașini scumpe”, relatează sinfiltros.com făcând referire la anumite statistici care ar confirma că în România ar exista mai mulți infractori cibernetici decât în restul lumii.

Modul de operare al românilor din Râmnicu-Vâlcea este pus la punct de o întreagă rețea de traficanți, despre care jurnaliștii străini afirmă că au legătură cu crima organizată și traficul de droguri. Sunt create conturi false pe site-uri de vânzări-cumpărări din străinătate, unde românii oferă mașini, case sau diverse bunuri fictive. Cumpărătorul este obligat să trimită banii prin Western Union, iar după retragerea acestora vânzătorul dispare. ”Cu câteva click-uri poți deveni foarte bogat”, confirmă un infractor pentru presa străină, căruia îi este protejată atât identitatea cât și înfățișarea.infractor cibernetic

Mark Barry, agent FBI, declară că din anul 2002 numărul de infracțiuni cibernetice a crescut cu 80%, nu precizează însă și dacă este vorba doar de România.

În căutarea unui hacker în Râmnicu Vâlcea, jurnaliștii decid să ascundă camera de filmat pentru spun ei ”este periculos”. Nu au succes, iar între oameni ”domnește legea tăcerii”. Un bărbat oferă în cele din urmă câteva detalii de poveste. ”Am fost închis 4 ani pentru infracțiuni pe internet. Familia mea nu știe lucrul ăsta. Îți dorești să te oprești, dar nu poți. Te oprește Poliția”, mărturisește bărbatul, căruia și lui îi este protejată identitatea și înfățișarea.

Motivele care au numit Râmnicu Vâlcea capitala hackerilor din lume

Potrivit sinfiltros.com, românii au făcut din infracțiune o meserie din cauza sărăciei, salariul minim pe economie fiind de doar 217 euro pe lună. De asemenea, se mai precizează că tinerii învață de la 14 ani secretele informaticii și astfel devin experții în atacuri cibernetice. Mălina Loghin, profesoară de informatică în Râmnicu Vâlcea, explică: ”Deja din primii ani de studii, avem elevi care ajung să lucreze în companii de renume”. Jurnaliștii străini continuă: ”Aceste metode avansate de educație situează România în fruntea investigațiilor tehnologice, dar această superioritate are partea sa întunecată. Tinerii caută alternative mai ușoare de a face bani”.

Potrivit declarațiilor oficiale ale directorului general al Poliției din Salamanca (Spania) Ignacio Cosidó Gutiérrez, criminalitatea cibernetică a crescut în ultimii ani în Spania cu 60%.

sursa foro: captură reportaj sinfiltros.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate