Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Președintele fără studii superioare și singurul din lume cu 20 de titluri Doctor Honoris Causa

in Articole/Extern/Personalitati/Politic

Doctor Honoris Causa este titlul acordat persoanelor eminente de către o universitate. Cea mai importantă condiție pentru acordarea unui astfel de titlu onorific este ca persoana respectivă să se distingă în anumite domenii profesionale, sociale sau politice. Președintele Boliviei Evo Morales este unicul care deține 20 astfel de titluri acordate în diferite situații. Cu toate acestea, omul care conduce Bolivia de 10 ani nu are studii superioare, este Doctor Honoris Causa pentru studiile speciale făcute în ”școala vieții”, care au lăsat o importantă moștenire de aberații.

S-a născut într-o familie foarte săracă care își ducea traiul după o zi pe alta prin munca la câmp. Trăiau într-o casă mică din chirpici și paie și niciunul dintre cei trei frați nu au fost școlarizați din cauza sărăciei, care obliga familia să se mute dintr-un oraș în altul în căutarea unui trai mai bun. Evo Morales aproape adolescent revine în satul natal, Orinoca și se înscrie la școală. Studiază și muncește în același timp ca zidar, fabricant de pâine și chiar cântă la trompetă la diverse evenimente. Reușește în anul 1977 să își ia cu succes bacalaureatul.

După ce își satisface stagiul militar, timp în care susține că a fost discriminat din cauza rangului de indian și sărac, se stabilește cu familia în Puerto San Francisco, unde devine agricultor și reușește stabilitatea financiară prin cultivarea plantei coca ((Erythroxylum coca), o plantă cunoscută cu proprietăți halucinogene și care a constituit punctul de pornire al afacerilor cu droguri din Bolivia. Evo Morales devine lider în industrie și se preocupă de politică și bunăstarea satului său. Se înscrie în Sindicatul Agricol și de aici Morales are o traiectorie fulminantă ca om politic și apărător al agricultorilor de coca. Ajunge să conducă un Consiliu al producătorilor de coca și amenință cu guvernul cu revoluția, după ce acesta anunță că dorește eliminarea plantei de pe piață.

Ca om politic se impune susținut de mii de agricultori și ajunge să candideze la președenția Boliviei în 2002. Se situează pe locul doi, dar câștigă un număr enorm de susținători. Profită de prima criză a noului președinte Sánchez de Lozada, privind impozitul pe salarii, situație care a scos în stradă mii de oameni și care a forțat conducătorul țării să fugă în Miami. Interimatul este preluat de omul politic Carlos Mesa, care renunță în cele din urmă din cauza violențelor tot mai dese provocate de agricultorii nemulțumiți că guvernul dorește stoparea producției de coca.

În ianuarie 2006, Evo Morales este ales președinte al Boliviei, fiind ales de peste 84% dintre bolivieni. De-a lungul timpul, ”conducătorul cocalar”, așa cum este numit de către oameni, a ieșit în evidență prin afirmații care au scos la iveală lipsa studiilor. Scriitorul și jurnalistul Alfredo Rodríguez a publicat cartea ”100 de perle ale lui Evo Morales”, spre deliciul publicului. Iată câteva ”vorbe cu tâlc” ale Doctorului Honoris Causa, Evo Morales:

-”Puiul pe care îl mâncăm este plin de hormoni feminini. Când bărbații mănâncă pui sunt deviați de la natura lor de bărbați
-”Boala cheliei este o boală europeană provocată de alimentele pe care ei le mănâncă. Aproape toți sunt chei. În poporul indian nu există chelioși pentru nu mâncăm acele alimente. Puteți să mă vedeți pe mine
-”Fidel Castro nu s-a îmbolnăvit. Este în reparație. Fidel va trăi încă 80 de ani
-”Când plec din sate, femeile rămân însărcinate și burțile lo zic că Evo îndeplinește”
-”Știți ce mi s-a spus la un eveniment în Cochabamba? Femei fierbinți, Evo președinte
-”În acest mileniu e mai important să apărăm drepturile mamei Pământ decât drepturile omului

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate