Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a fost avertizat „prietenos” cu războiul de președintele Chinei Xi Jinping

in Articole/Extern/Stiri online

Cei doi președinți s-au întâlnit luni la Beijing și președintele filipinez i-ar fi spus celui chinez că:”Intenționăm să forăm petrol acolo, dacă e al tău, asta e părerea ta, dar punctul meu de vedere este că pot să forez petrolul, pentru că este al nostru”.
Duterte are o hotărâre arbitrală dată în 2016 de Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga prin care se stabilește că Filipine are dreptul de a explora o zonă de 200 de mile din Marea Chinei de Sud. Zona Reed Bank, se află la 85 de mile marine de coasta sa, adică la aproximativ 160 de km, deci Filipine are acces la zăcămintele de petrol și gaze aflate în zona economică exclusivă.
Duterte a mai spus că Xi a promis că hotărârea arbitrală va fi discutată în viitor, dar nu acum.
Totuși, deși avertismentul a fost „prietenos”, replica lui Xi a fost destul de dură: „Suntem prieteni, nu vrem să ne certăm, vrem să menținem relații calde, dar dacă vei forța nota, vom merge la război”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate