Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Președintele Klaus Iohannis a anunțat! Reexaminarea legii care reglementează acordarea titlului de doctor

in Politic

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va solicita Parlamentului reexaminarea Legii privind OUG 4/2016 care reglementează acordarea titlului de doctor.

„Este vorba despre doctorate și plagiate. Rimează, dar nu fac casă bună și a ajuns la promulgare o lege care aprobă OUG nr. 4/2016 privind modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011. Nu voi promulga această lege, ci o voi retrimite Parlamentului, fiindcă această lege, prin modificările pe care le aduce, nu stabilește acel cadru legal care să stimuleze cu adevărat performanța și care să încurajeze excelența în școlile doctorale. Legea nu este de natură să garanteze respectarea normelor de integritate și nici nu clarifică regimul juridic cu privire la prevenirea și sancționarea eventualelor abateri de la aceste norme de integritate, în primul rând vorbim aici de plagiat”, a declarat Klaus Iohannis, joi, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că este vital să fie redată încrederea publicului în școlile doctorale.

„Performanța trebuie să primeze, meritul trebuie să fie recunoscut, iar abaterile trebuie sancționate. Vreau să punem capăt fenomenului de plagiat și cred că pentru acest lucru avem nevoie de o legislație care stimulează performanța, care asigură transparența procesului în acest caz de acordare a doctoratului, dar care clarifică și cum se retrage în situația în care se dovedește că lucrarea este copiată sau plagiată”, a afirmat Iohannis.

Președintele a susținut că aceste chestiuni nu sunt bine lămurite, motiv pentru care a precizat că va solicita Parlamentului reluarea discuțiilor pe această temă.

Pe 9 mai, Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, OUG 4/2016 care reglementează acordarea de către universități a titlului de doctor.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate