Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Presedintele Romaniei, primele declaratii dupa sedinta CSAT cu premierul Tudose in componenta

in Politic

Klaus Iohannis a anunțat ce s-a discutat în ședința CSAT la care a participat, pentru întâia oară, și noul premier, Mihai Tudose. Președintele a anunțat că România va avea pregătită o forță de intervenție ce poate participa la misiuni externe formată din aproape 3.000 de persoane.

”O ședință cu o ordine de zi destul de bogată. Am discutat despre strategia UE pe dimensiunea de securitate și apărare. O temă prezentată de MAE, importantă pentru noi. Vizează, în prima etapă, cercetarea militară, modul în care industria europeană de apărare poate fi îmbunătățită, apoi cum ar putea colabora armatele europene. A fost aprobată, iar concluzia: România e interesată de acest proiect și dorește să devină parte din acest proiect.

Nu se mai discută despre Europa cu mai multe viteze, ci de proiecte la care participă cine dorește și cine poate. Când e vorba despre securitatea granițelor și a cetățenilor, România dorește să participe.

Misiuni externe la care participă România au fost discutate. Am aprobat toate acestea. Am majorat numărul forțelor ce pot fi puse la dispoziție. Am aprobat un număr de 1793 de persoane, număr maximal, ce pot participa MAPN și 971 de persoane de la MAI, civili și militari, în misiuni externe. Au mai fost stabilite un număr de militari și civili ce sunt în așteptare pe teritoriul național și pot fi alocați suplimentar.

Carta Albă a apărării a fost aprobată. Am discutat despre migrația ilegală, intensificată foarte mult în 2015. Trebuie să facem față. MAI să fie bine pregătit și pentru cei care vor încerca să intre ilegal și cei care vor fi relocati.”, a mai spus Klaus Iohannisdupa sedinta CSAT.

Sursa: stiripesurse.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate