Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Președintele Turciei mai hotărât ca niciodată. Va reintroduce pedeapsa cu moartea: Trebuie să respecte voința oamenilor

in Evenimente/Extern/Stiri online

Președintele Recep Tayyip Erdogan a convocat cetățenii turci să participe la o manifestație în aer liber- un spectacol de putere în faţa criticii occidentalilor privind măsurile de represiune adoptate, relatează Reuters. La evenimentul ”Mitingul democraţiei şi martirilor”, au participat peste un milion de turci. După o ”baie de mulțime”, președintele a anunțat că va reintroduce pedeapsa cu moartea dacă Parlamentul își va da acceptul.

”Dacă va fi aprobată, voi semna”, a afirmat ferm Erdogan în timpul manifestației, făcând referire la reintroducerea pedepsei cu moartea. Președintele motivează că pedeapsa capitală există în SUA, Japonia, China și alte țări, iar reintroducerea ei este o cerere a poporului turc care trebuie respectată indiferent de poziția adoptată de celelalte state. „Dacă oamenii o doresc, părțile trebuie să respecte voința lor”, a precizat Erdogan.

Pe lângă membrii partidului AKP, reintroducerea pedepsei capitale se bucură de sprijinul prim-ministru Binali Yildirim și pentru prima dată după mulți ani, liderii partidelor de opoziție și-au exprimat suportul necondiționat, cu excepția președintelui HDP de stânga, Selahattin Demirtas.

În timpul manifestației președintele turc a ținut să menționeze și victimele din timpul loviturii de stat eșuate din 15 iulie. Cei peste un milion de cetățeni prezenți au scandat împotriva criticilor venite din partea liderilor UE, privind procesul de epurare. De asemenea, cei prezenți au venit pregătiți cu pancarte pe care au afișat imaginea clericului Fethullah Gülen la spânzurătoare.

Pentru a reintroduce pedeapsa cu moartea în Turcia trebuie modificat articolul 38 din Constituție. Potrivit presei internaționale, modificarea se va produce în curând deoarece majoritatea parlamentarilor sunt de acord .

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate